Dr. Michael Laitman

A módja annak, hogy elérjük a Király palotáját

Kérdés:

Miért csak egyszerűen olvassuk a Zohárt – miért nem beszéljük meg minden egyes szó jelentését?

Válaszom:

Amennyiben én elmagyaráznám minden szó jelentését, mint “hegyek, éjszaka, sötétség és nappal” akkor azt hinnénk mindennek megtaláltuk a jelentését, és ellazulnánk. Azt gondolnánk, hogy elolvastuk és megtanultuk azt a részletet, és boldogan hazamehetünk. Azonban ez nem az ahogy éreznünk kell magunkat a lecke végén.

Úgy kell elhagyjuk a Zohár leckét, mintha egyátalán semmit sem értettünk volna meg – egyetlen szót sem. Minden csukva van és lezárva, a könyv egy olyan világról beszél amit mi nem érzünk, és nem tartozunk bele. Mi megpróbáltuk azt érezni, de sikertelenek maradtunk, és még mindig nem tudjuk, hogyan is érjük el sikert.

Ameddig a személy be nem lép a spiritualitásba, képtelen megérteni hogy az egyetlen dolog ami fontos, az a vágya. A tudással kapcsolatban a szavakkal való játszadozás, és a teória memorizálása, mindez csak egy művi rendszert hoz létre magunkon belül, mely lenyugtat minket, és eltávolít minket a céltól.

Az én nagy tanárom Rabas képes volt úgy rendezni, hogy amikor befejeztük a leckét még üresebbnek éreztük magunkat mint amikor a leckére érzetünk. A mi feledatunk az, hogy akkora vágyakat ébresszünk fel magunkban, hogy még a bennünk levő legérzéketlenebb rész is érzékeli majd, hogy a probléma a lelkünkben rejtőzik, mely nem érzi még állapotát. A lelkünk érzi, hogy sötétben van, mivel az az illuminációt a követlező szintről kapja, és még nem egyezik meg azzal az állapottal.

Amikor érzem azt, hogy képtelen vagyok érezni, azt jelenti, hogy elértem annak megértését, hogy ellentétes vagyok a Felső Szinttel. Ez olyan mintha egy személlyel szemben állnék, akitől abszolút mértékben függök, de ő annyira figyelmen kívül hagy engem mint egy fal. Akár fejre is állhatok számára és sírhatok, de ő áthatolhatatlan marad, és nem reagál könyörgéseimre.

Ezen a ponton össze kell gyűjtsem minden erőmet, és meg kell értenem, hogy ez a Teremtő viselkedése irányomban, és ez az ahogy Ő mutatja magát felém annak érdekében, hogy én kitartó maradjak mindennek ellenére. Írva van: “Csak azok akik kitartóak, és igazából türelmesek érhetik el a király palotáját”.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.