Dr. Michael Laitman

Az új mennybe vezető lépcső megépítése

Kérdés:

Mi a leggyorsabb és leghatékonyabb módja a Kabbala terjesztésének a világban?

Válaszom:

Számos módra szükség van, mivel olyan lépcsőfokokon haladunk végig, amilyeneken senki előttünk. Egészen idáig, a kabbalisták a saját útjukon jártak és ugyanazt a módszert tanították tanítványaiknak, amit Ádámtól, az első kabbalistától eredeztethetünk.  Később Ábrahám megalapította a módszertant és a csoport végül is Izrael népe lett. Viszont később leestek arról a spirituális szintről és a legutóbbi kétezer évben a kabbalisták egymás között adták tovább a tudásukat.

Most viszont, egy olyan korban élünk, amikor emberek milliói ébrednek a spirituális felemelkedés vágyára és karöltve jönnek velünk. A Kabbala személyes szintű tanulása a múlt jelenségévé vált. Ma visszatérünk Ábrahám eredeti szándékához, hogy korrekciót ajánljunk az összes babilóniainak.

Hogyan kellene a Kabbalát terjesztenünk ilyen új feltételek mellett? Csak azt mondhatom, amit gondolok és érzek, de nem tudhatjuk bizonyosan, ameddig nem lesz elég tapasztalatunk. Még Simon rabbi sem lenne képes tanácsot adni nekünk, mert a fejlődés új állomásait fel kell még fedeznünk.

Baál HaSzulám idejében ő abban reménykedett, hogy az újsága megváltoztatja a helyzetet, de az azonnal véget is ért. Akkor könyveket jelentetett meg és a tanítványai azt gondolták, hogy ez egy spirituális forradalomhoz vezet, és az emberek végre meglátják, hogy sötétben vannak. De a világ ugyanúgy ment tovább, mintha semmi sem változott volna.

Ezért manapság többféle módszert és megközelítést kipróbálunk, hogy rájöjjünk, melyek a leghatékonyabbak. Egy dolog biztos: a terjesztést olyan széles körben kell művelni, amennyire az lehetséges, az összes nyelven és mindenki számára az egész világban. Ábrahám el akarta érni az összes ókori babilóniait, és ma Babilon kitárult, hogy az egész világot magába foglalja.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,144 seconds.