Dr. Michael Laitman

A Szűrő túloldalán

Az általunk érzékelt világot nem véletlenszerűen kaptuk meg. Ez a természetből adódik, mely két ellentétes formát tartalmaz: a Teremtőt és a teremtést. Amikor mi elkezdünk felemelkedni, megkapjuk ezt a világot annak érdekében, hogy az segítsen minket hasonlóvá válni a Teremtővel, és hogy eltöröljük a különbséget a teremtés pontja, “a semmiből történő teremtés”, és a Teremtő között, a Fény és a Kli között. Ez a világ egy állapot, melyet a teremtés pontja érzékel, mely el van választva a Teremtőtől, és ellentétes Azzal.

Annak érdekében, hogy átvezessenek minket a “szűrő túloldalára”, hogy minket az egyik képből a másikba vigyenek megkaptuk az eszközt, melyet a Zohár könyvének hívunk. Ez egy eszköz arra, hogy átvigyen minket az egység hiányának állapotából az egység állapotába. Ezért kaptuk meg azt az állapotot melyet jelenleg érzékelünk, és azt az állapotot melyet el kell érnünk, és mindazokat a szinteket és állapotokat, melyeken keresztül kell mennünk ezen az úton, és mindezek eszközét a Zohár könyvét, mely elmagyarázza nekünk a két világ kapcsolatait, és azt hogyan öltözik az egyik a másikba. Semmi sem véletlenszerű ezek közül.

Erőfeszítéseket kell tennünk annak érdekében, hogy felhasznájuk ezt az eszközt, a Zohár könyvét, hogy megváltoztassuk magunkat. Minnél inkább feltárulkozik ez a könyv számunkra, annál inkább képes megváltoztatni minket. Ezáltal mi folyamatosan előre haladunk, a jelenlegi fekete pont béli érzékelésünkből ahogy az felfedezi saját természetét, és a Fénnyel való ellentétes állapotát.

A teljes valóság a teremtés pontján belül létezik, vagy inkább a valóság ennek a pontnak az érzékeléséhez viszonyítva létezik. Ez a pont tartalmazza az összes világot, és az összes változást, minden azon belül van. Emellett ez a pont nem változik meg az őt teremtő Teremtő szempontjából, Őhozzá viszonyítva az mindig korrigálva van, a lehető legjobb állapotban. Ez az egyetlen létező pont a teremtésben, melyet Ő a semmiből teremtett (Yes Mi Ayn).

Amikor mi a Zohárt olvassuk, meg kell értsük, hogy mi nem egy könyvet olvasunk, hanem egy speciális mehanizmussal állunk szemben mely két állapotot hidal át – a jelenlegi állapotunkat ahol el vagyunk választva a Teremtőtől, ahol csak magunkat vagyunk képesek érzékelni, és be vagyunk zárva a fekete pontba, és a jövőbeni magasabb állapotot, ahol egységben vagyunk Vele. Egy különleges nyelvezetet vagy programot használva a Zohár megmutatja nekünk milyen cselekedeteket és belső változásokat tehetünk annak érdekében, hogy újraépítsük magunkat belül, és képesek legyünk megkapni a Fényt, mely jelenleg rajtunk kívül található.

És akkor a belső szerkezetünk hasonlóvá válik majd a Fényhez, a Teremtőhöz. Ugyanakkor mi mindig abból az anyagból állunk, melyet a “megszerzés iránti vágynak” hívunk, vagy a “semmiből való létezésnek”.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.