Dr. Michael Laitman

Az Acilut világ Malhutja valójában Te vagy

Kérdés:

A Zohár nagyon erős belső tapasztalásokról ír, amik feltárják az egységes képet előttem. De abban a pillanatban, amikor a lelkek egységén kezdek el gondolkozni, minden hirtelen eltűnik és már nem tudok a szövegre figyelni. Mit tegyek?

Válaszom:

Képzeld azt,hogy úton vagy a Teremtőhöz és egy olyan szűrőn, vagy mehanizmuson mész át, amit az összes lélek gyűlésének hívnak, az Acilut világ Malhutjának. Egyébként nem lennél képes egyesülni a Teremtővel, a Zeir Anpinnal. Csak a lelkeknek ilyen rendszerével való találkozás után, és ez azt jelenti, hogy abszolút az összes lélek amik teremtve lettek, majd széttörtek, a Végtelen Világ Malhutjában most kijavítatlan formájukban léteznek.

Ha szeretnéd elérni a Zeir Anpint, a Teremtőt, át kell haladnod ezen a szűrőn , az egész mechanizmuson, amit Izrael népének lelkeinek gyülekezetének hívnak, ami azoknak a gyűjtőneve, akik ”egyenesen a Teremtőhöz” igyekeznek. Ráadásul vágynod kell rá, hogy egyesülj velük; akarnod kell lenni annak az egyetlen Malhutnak az Acilut világában, ami a Zeir Anpinnal egyesül.

Nem létezel, ha nem tudod összekötni az összes lelked magadon belül, ha nem tudod elképzelni, hogy benned nyugszik az egész világ, és hogyan viszed a mindenséget a  Teremtőhöz, hogy minden lelket egyesíts Vele. Ez az a kép, amit látnod kell önmagadban.

Nem létezel a Malhutban, ameddig nem akarsz egyesülni a többi lélekkel. A Malhut nem a beteljesedésre való vágy, hanem az arra irányuló vágy, hogy más lelkekkel egyesülj, amiket jelenleg távolinak, tőled elválasztottnak érzel. Viszont minél jobban érzed ezeket a lelkeket, mindennek ellenére, annál jobban akarsz egyesülni velük, és annál valóságosabbá válik a Malhutban való létezésed.

Az Acilut világ Malhutja azon törekvésed eredménye, hogy egyesülj a többi lélekkel; ez a saját vágyad a többiekével együtt. Amikor megkapjuk a Tórát, minden embernek egyesülnie kell „egy ember egy szívként”, hogy egyesüljünk a Teremtővel. Ez a megosztott, központi pontunk, a pont, ahol egyesülünk a Teremtővel, az Acilut világ Malhutja nevet kapta. Más módon nem lennél megtalálható ebben a találkozásképben.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,630 seconds.