Dr. Michael Laitman

Ébressz fel egy szabad embert

Kérdés:

Ha ebben a világban élés olyan mint egy álom, hol van a szabad akaratunk? Az szintén egy álom?

Válaszom:

Egy álom a spirituális világban a tudatosság hiányának felel meg.  Amikor felemelkedek a spirituális fokok létráján, néha álom állapotába kerülök, amikor a gondolataim, a vágyaim és a tudatosságom elmosódott, ködös.

A Klim egy kis megvilágítást kap ennélfogva nem ismerem magam, sem azt az állapotot, amiben létezem. Csak halvány érzékelésem van róla, hogy az élet egy kis szikrájának erényét élem meg, amit „Kista de-Hajutának” hívnak. Ez ott van, tehát valamikor a jövőben képes leszek felébredni.

Ez egy olyan, mint egy alvó ember a világunkban, tudjuk, hogy nem halt meg, de egyébként miben különbözik az ő állapota? Egyáltalán nem mozog vagy beszél.  Mégis tudjuk, hogy van egy valóság, amit alvásnak látunk és egy ember képes belőle felébredni, újból válaszra képes lenni, visszanyerni az öntudatát és cselekedni. Így az élet fenntartásának minimális állapotát álomnak hívjuk.

Viszont ma te nem alszod a spirituális álmot. Inkább egy mély ködben vagy, amiben nem is sejted a valódi állapotodat. Amikor felébredsz, mg fogod érteni, hogy le kellett élned ezt az életedet, amikor semmilyen irányításod nem volt magad felett, úgy mintha aludnál. Nincs döntési szabadságod ebben az alvásban. Most a szabadságod csak abban van, hogy felébredsz belőle.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.