Dr. Michael Laitman

Szabadság vagy illúzió?

Semmi különbséget nem jelent, hogy a személy a legjobb vagy legrosszabb, vajon vallásos, vagy szekuláris-e, okos, vagy unintelligens, bűnöző vagy szent. Senkinek ebben a világban nincsen semmiben semmilyen szabadsága, amennyiben nem ébredt még fel a szívében található pontja – függetlenül attól ki is ez a személy.

Amennyiben a személy nem dolgozik spirituális fejlődésén, akkor nem létezik számára a szabad választás, és csak egy általános állati életet él. A szabad választás csak két pont, vagy két lehetőség között létezhet, mely a materiális és spirituális közötti választást jelenti.

Amennyiben a személynek nem áll ez a két lehetőség rendelkezésére, akkor a személy egy az egyben marad önzőségével, együtt azokkal az értékekkel, melyeket a társdadalom erőltet rá. Ennél fogva létezhet-e bármilyen szabadság, ha a személynek megmondják mit tehet, és mit akarhat életében?

A személynek van egy illúziója a szabadságával kapcsolatban a tudás hiánya miatt. Ez hasonló ahhoz a gyerekhez, aki előre hátra rohangál a játékokkal teli szobájában, észre sem véve, hogy csak abban a szobában létezhet, miközben anyja állandóan rajta tartja szemét.

Csak amikor két lehetőségünk van a fejlődésre, a materiális és a spirituális élet felé, csak akkor vagyunk képesek megszerezni szabadságunkat, és kezdhetjük irányítani magunkat a két gyeplővel. Mi semmit sem tehetünk csak egy gyeplővel kivéve, hogy arra késztetjük magunkat, hogy azt tegyük amit a társadalom követel tőlünk, mely maga sem érti merre is halad, mivel azt Felülről irányítják. Mit is választhatunk amennyiben nem tudjuk még azt sem, mi történik velünk a következő pillanatban?

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.