Dr. Michael Laitman

A Kabbalista belső munkája – 5/20/10

Cikk: “A társadalom célja”

A társadalom célja,” című cikkében, Rabash írja, hogy az ember arra született, hogy csak magát szeresse, ennél fogva a legkisebb mozdulatot sem tudja tenni, a saját szolgálata nélkül.  Mégis, a bennünk levő egoisztikus szeretet nélkül, lehetetlen elérni a  Teremtőhöz tapadást, és az egyezést az Ő tulajdonságaival.

Ezért, a csoportnak szükséges elmerülnie a vágyban és erősségekben, amit minden tagja hozzáad, egyik, a másikhoz. Akkor mindenki képes használni ezt a mérhetetlen, közös erőt, az egoisztikus vágy feladása érdekében, ami megakadályozza abban, hogy betöltse, a születésének okát.

Az ablak, az új világra

A teremtő az adakozás, a szeretet, és az önfeladás ereje. Ez az, amiért szükségem van a csoportra, mint egy külső, tőlem független erőre, ami a számomra elérhető szinten dolgozik, és megfordítja a természetemet.

A Kabbalista csoport a spirituális gyorsító

A csoport a személy előtt álló spirituális modell. Ez egy testi formát jelent, de spirituális formába fordítjuk a kapcsolatok által, ami a  lelkek összegyűjtése és nem a testek csoportja.

Hagyja a szamarát, alul legelni

Az én érdekemben, törölnöm kell magam a csoport előtt, a barátom érdemeit kell látnom, és nem a hibáit. Látnom kell a spirituális Isteni pontot benne:

Valóban, a Teremtő akarja őt!

Ő nagyszerű, egyedi, mert a Teremtő egy része benne van.

Ő ki lett választva a társamnak a spirituális úton. Amikor a Teremtő megteremtette őt, tudta, hogy csak ezzel a barátommal együtt leszek képes elérni Őt.

A belépési pont a spiritualitásba

A szívben lévő pont:  a Teremtő mindannyiunkban. A Teremtő minden személyben létezik a világon. Azonban nyíltan, a Kabbalista csoport barátai között manifesztálódik, mivel a Teremtő az Egyetlen, aki összerakja ezeket a spirituális pontokat, hogy egyesüljenek, és hozzá menjenek. Ezért hálásnak kell lenni, hogy az ezek az eszközök átadásra kerültek.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,623 seconds.