Dr. Michael Laitman

Megtanuljuk, hogyan változzunk

Az emberek mindig az értelemre törekszenek, és nem értik meg, hogy az elérés csak az értelmen felülről jön, és ez a spirituális edénye a hitnek az értelem felett. Csak ott tárul fel igazi tudás. Ahogyan most Rabash cikkeit tanuljuk a csoportról, és megpróbáljuk kiépíteni az internetes közösségünket az alapelveknek megfelelően, amit leírnak, szeretnénk, hogy az emberek annyit foglalkozzanak vele, amennyire az lehetséges. Az, hogy mennyire értik meg ezeket a cikkeket, az nem olyan fontos. Az számít, hogy az emberek dolgozzanak is vele a nap során.

Valaki összezavarodhat, úgy hogy nem ért meg semmit, átkozza és egyidejűleg akarja is ezt. A legfontosabb, hogy valaki folyamatosan foglalkozzon vele. Ekkor magunkra vonjuk a Reformáló Fényt, ami megváltoztatja a vágyainkat, és ekkor jönni fog a megértés is.

Viszont a megértés nem maga a cél. A cél az, hogy a helyes cselekedeteket hajtsuk végre, amik közelebb visznek minket az adományozáshoz. Nem azért tanulunk, hogy tudást kapjunk; azért tanulunk, hogy megváltozzunk. Egyébként túl könnyű volna, ahogyan az egoizmusunk vágyakozik: hogy megragadja a Felső, spirituális világot is.

Az egész Tórát (Kabbalát) egy célból kaptuk: hogy kijavítsuk az egoista természetünket. Ezért a Tóra ellentétes irányba működik, azaz az egónk ellen. Nem mászhatsz fel a spiritualitásba egyedül; inkább a spirituális erő hatol beléd. És vágynod kell és remélned a korrekció ilyen erejét. Ezt hívják a Mashiach-odnak (Messiás).

Természetesen dolgoznunk kell ezeken a cikkeken a csoporttal kapcsolatban: tervet készítenünk, egy rövid összefoglalót írni, bizonyos definíciókat venni, törvényeket, és alapelveket belőlük és arra kell használnunk, hogy egy szabályzatot alkossunk belőle. Mégis ami leginkább fontos, hogy mindig el legyünk kötelezve feléje. Az eredmények ennek a munkának a következményeképpen jönnek majd, nem a megértés miatt. Minden attól függ, hogy mennyire kívánjuk azt, hogy ez megtörténjen. Ezt hívják imának (MAN). Ennélfogva alapvető, hogy dolgozzunk ezekkel a cikkekkel. Viszont nem arra kell ezt használnunk, hogy tudásra tegyünk szert, hanem azért hogy azon dolgozzunk, hogy megvalósuljanak.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,138 seconds.