Dr. Michael Laitman

Amikor a fáraó kérdései legyőznek minket

Kérdés:

Mit kell mondanunk önmagunknak, amikor a Fáraó kérdései legyőznek bennünket?

Válasz:

A vallásos személy nem szenved ezektől a kérdésektől, ő elégedett attól a ténytől, hogy tudást szerez a Tóra tanulmányozásán keresztül. Azonban az, aki tanulmányozza a Kabbalát, folyamatosan ellenőrzi magát: Miért teszem most ezt? Hol vagyok? Mikor érem el a Teremtés célját?   Ez az, ami állandó állapota a belső analízisnek.

A környezet, ami körülveszi őt, szintén ugyanezek a körülmények között létezik, ugyanaz az alapos vizsgálat, és mindez befolyásolja őt. Ráadásul, a környezet nem csak a közvetlen körülötte levő embereket jelenti, hanem azt a több ezer embert, aki a világon kabbalát tanul, és azonos módon gondolkodik. Ezek az emberek szinkronban, és egy irányban mozognak, mintha egy hatalmas orkán kapná fel őket, vagy egy Cunami hullámai, fokozatosan,egyiket, a másik után.

Ezért ezek a kérdések minden személyben felbukkannak: „Ki az a Teremtő, és miért kell a hangjára figyelnem? Kiért csinálom mindezt? Mit ad ez a munka nekem? Ez az adakozás érdekében van? De mit tesz ez értem?”

Ezek a kérdések a Fáraótól jönnek, az egónktól, és ezek nagyon tisztességesek és korrektek. A Zohár Könyvében írva van, hogy a fáraó mindenkinél okosabb volt, és hogy a legnagyszerűbb bölcsesség Egyiptomban volt összegyűjtve.  A fáraó az egész spirituális edényt megszemélyesíti, ahogy az a Teremtő által meg lett teremtve. Ezért amikor a Teremtő maga felé akar húzni valakit (Mózes és Izrael nemzete), azt mondja: „Gyerünk a fáraó elé!” Hol máshol szerezhet valaki vágyat felfedezni, hogy kicsoda is ő valójában? Csak a fáraótól. Akkor a Teremtő azt mondja: „Én magam megyek Veled.”

Ez pontosan az a helyzet, amikor nincs választásuk. A fáraóhoz kell fordulniuk, erőt kapniuk az egoisztikus vágytól, mivel ennélkül az előre haladás lehetetlen. Honnan máshonnan lehet megkapni ezt a bölcsességet? Csak a fáraótól, a bölcsesség fényétől, a Hochma Fényétől, ani ezekben a vágyakban létezik.

Ezért jó, hogy a fáraó kérdései felmerülnek bennünk. Nekünk csak dolgozni kell velük.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,132 seconds.