Dr. Michael Laitman

A mai családoknak szüksége van közös spirituális alapokra

Kérdés:

Miért van annyi probléma a családi kapcsolatokban manapság, és miért válik el olyan sok ember, vagy egyáltalán meg sem házasodik?

Válasz:

Azegoizmus minden pillanatban növekszik. A mód, ami az előző generációk rendelkezésére állt – ahol alig volt különbség az egymást követő generációk között – nem folytatható többé. Az emberek folyamatosan ott élnek, ahol eddig, ugyanabban az országban, és ugyanabban a faluban, és a fiú örökli az apja mesterségét: ha az apja kovács volt, akkor a fiú is kovács lesz, ha az apja gazdálkodó volt, a fiú is az lesz. Ez volt a szokásos útja az életnek. Az emberek átadták a ruhájukat egyik generációról, a másiknak.

Ma azonban valaki minden pillanatban más! A változás érdekében még csak újjászületni sem kell. Mivel az ember mindig új állapotba kerül, nem tud abban az állapotban megmaradni, amiben tegnap. Tegnap valakivel megházasodtam, és ma amikor rápillantok,  megzavarodok. Azt gondolom: „Ez tényleg az a nő, akit elvettem?”  Hol van az a nő, akit tegnap olyan jól ismertem? Hol vannak a minőségei?” Nem látom ezeket a minőségeket ma. Elvesztettem a lehetőségét annak, hogy a változás feltűnjön a számomra. Közben vizsgálom, a páromat, és úgy tűnik, ő változott meg, és én képtelen vagyok vele élni a továbbiakban.

Senki nem hibás valójában. Ha a mi fejlődő vágyaink, nem kezdenek korrigálódni, a család elkerülhetetlenül elkezd összeomlani. Milyen alapokra van szüksége az embereknek együtt maradni?  Egyszer mi már együtt voltunk egy testi – és szociális szinten: a közös háztartásban, otthoni életben, a gyermekek között, a mindennapi házimunkában és a közvélemény nyomása alatt. Ma azonban már, senki nem foglalkozik, semmivel. Az emberek mindezen határokon felül emelkedtek, nem érdekli őket semmi.

Ezért az emberek képtelenek családot teremteni, vagy benne lenni, része  lenni, és nem akarnak gyermekeket. A családok problémája egyre jobban elterjed és növekszik, és nem képesek megoldani ezt, ha a szülők nem egyesülnek a spiritualitásban, a  közös tanulásában.

Semmilyen anyagi alapú tevékenység nem tartja már össze az embereket és a családokat. Csak az mentheti meg a családokat, ahogy ez írva van: “A férj és a feleség és Teremtő kettőjük között.” Fel kell már fedeznünk, hogy mit kell kiterjesztenünk, hogy megszerezzük a Felső Erőt, a magasabb ideát, a „Man” (valódi kérés/ima) szintjének eléréséhez.

kn-

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,649 seconds.