Dr. Michael Laitman

Minden Kabbala konvenciót arra használni, hogy magasabbra emelkedjünk

Kérdés:

A Kabbala konvenciók azért szükségesek, hogy felhalmozzák azokat az erőket, amivel ki tudunk emelkedni a süllyedésből, amik azt követik? Végül is, ezek azok az idők, amikor igazán gyakorolni tudjuk a szabad akaratunkat, hogy választani tudjunk két erő között – a „megszerzés és az adományozás” között, és köszönhetően a konvencióknak megkapjuk az erőt a növekedésre?

Válasz:

Minden Konvenció előtt egy felkészülésen megyünk keresztül, és a Konvención megkapjuk az egység erejét. Ez egy spirituális erő, mert ez közöttünk jelenik meg. Később, mikor a konvenciónak vége, egoista ürességet érzünk, nehézséget és apátiát.

Ez nem véletlenül történik; semmi sem véletlenszerű. A spirituális süllyedést direkt kapjuk, mert ezzel egy új, korrigálatlan vágy jelenik meg bennünk. Ezen a ponton azt az erőt kell használnunk, amit a Kovención kaptunk meg, ahhoz, hogy az inspiráció ugyanolyan szintjére kerüljünk, amit a gyűlésünkön megkaptunk. Ideális esetben a süllyedést csak egy pillanatig kellene éreznünk, és aztán azonnal fel kell emelkednünk a Konvenció szintjére. Viszont ez sok gyakorlást igényel.

Valójában nem érjük el ezt a szintet egyszerre, de megmásszuk a lépcsőket efelé, azzal hogy folyamatosan emelkedünk és lezuhanunk, minden alkalommal kissé jobban. Így emelkedünk folyamatosan az állapotig, amit a Konvención éreztünk.

Ez egy valódi, gyakorlati munka – gyakorlati Kabbala! Mivel a sikerünk az erőfeszítéstől függ, amit a Konvenció után alkalmazunk, előre fel kell készülnünk erre az állapotra, ugyanúgy, ahogyan egy öregember duplán leellenőrzi, hogy elveszített-e valamit. Más szavakkal, fel kell készülnünk egy Konvencióra, ahogyan arra is, hogy mi fog történni a végén, még mielőtt az megkezdődik. Ka képesek vagyunk ezt megtenni, akkor hamarosan a 125 lépcsőn találjuk magunkat a Felső Világok felé vezető úton.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.