Dr. Michael Laitman

Mikor fog eljönni a Messiás?

Kérdés:

Az ARI volt a Messiás, József fia. Ki lesz a második messiás, Dávid fia, és mikor fog megjelenni?

Válaszom:

Baál HaSzulám a Kabbala terjesztésének bölcseletét a „Messiás tülkének hívásának” hívja minden nemzetre vonatkozólag. A Messiás az az erő, aki korrigálja a lelkeket. Ez egy bizonyos egyén cselekedetein keresztül fog megtörténni, vagy az uralkodó erők szintjén foglal majd helyet? Számít ez? A tény az, hogy az egész folyamatot „Messiah ben David”-nak hívjuk.

Manapság a Kabbala tudás terjed a világon, és ez a világot egy általános korrekcióhoz vezeti. Ezért hívják ezt az időszakot „a Messiás idejének”. Ez már elkezdődött. A világ embereinek fel kell ismernie az összes problémát, amit a korrekció hiánya okoz. Az velünk történő események okainak felfedezése a gonosz hajlam feltárulásán keresztül történik, de a Felső Fény hatása alatt valósul meg. Ennélfogva ez a Messiás idejével kapcsolatos.

A spirituális felszabadulás (Gelua) valójában egy feltárása az adományozás egyesült erőinek. Írva van, hogy „a Messiás az egész világot Jeruzsálembe vezeti, hogy tanítsa a Tórát” „A Tóra” az egy erő, ami az adományozás tulajdonságát fedi fel bennünk, és „Jeruzsálem” a vágy, amin keresztül kapcsolatot építhetünk ki a Teremtővel. A Fény feltárulása, ami korrigálja ezt a vágyat a Messiás erején keresztül jelenik meg (hacsak nem érünk el teljes felszabadulást) a Fény erején keresztül, ami fokozatosan feltárja magát.

Viszont a Messiás nem jön el, ameddig el nem érünk egy bizonyos szintet a Kabbala bölcseletének terjesztésében a világ számára. Nem tud elérkezni hozzánk, ameddig az egész világ teljesen meg nem érti a korrekció szükségességét.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,616 seconds.