Dr. Michael Laitman

A zuhanás az ugródeszka az emelkedéshez

A mi teljes munkánk abból áll, hogy megtaláljuk a megfelelő attitűdöt a kapott állapotokhoz. Amint ezt a munkát végezzük, mi fokozatosan elkezdjük magunkat két komponensre osztani:

1. Az én saját vágyam, amelyben különböző jelenségeket érzékelek, mint jó vagy gonosz.

2. Az értelem, amelyben megkülönböztetem ki küldi nekem ezeket az érzéseket, és milyen céllal küldi azokat.

Amekkora mértékben képes vagyok helyzetemet a “jó vagy rossz” érzékelésétől függetlenül analizálni, akkora mértékben képes vagyok ezeket a helyzeteket megvizsgálni, és képes vagyok azokat igazolni, azokkal egyetérteni aktuális érzéseim ellenére. Képes vagyok azokra vágyni az adakozás tulajdonságának felfedezése érdekében, azaz a Teremtő felfedezése érdekében, annak ellenére, hogy minden egyes új állapot megjelenése azt jelenti, hogy először is szenvedést érzek az új, üres vágy megjelenése miatt.

Az én hozzáállásom ehhez az üres vágyhoz megváltoztathatja az üresség érzését. A cél érzete, a Teremtővel való kapcsolat képes engem egy olyan magas lelkiállapotba helyezni, mely felül múlhatja a szenvedésem érzését.

Ezért van az, hogy meg van a lehetőségünk arra, hogy a kellemetlen érzések fölé emelkedjünk szándékunk segítségével, a Teremtővel való kapcsoltunk érzékelésében. Képesek vagyunk a teljes teremtést olyan mértékben igazolni, hogy pontosan ez a rés segít majd nekünk a kellemetlen érzések fölé emelkedni, sőt mi több kiváltja majd azok felfedezését annak érdekében, hogy még magasabbra emelkedhessünk azok fölé.

Mi nem vagyunk képesek megváltoztatni a fejlődésünk bármely állapotát, de kérhetjük annak megértését, hogy azok mennyire célirányosak, a mi élvezet iránti vágyunk felett.

Ez az ahogy képesek vagyunk felgyorsítani fejlődésünket, és képesek vagyunk keresztül haladni a zuhanások állapotain egy olyan módon, hogy nem fogjuk azokat zuhanásoknak érezni, hanem az emelkedésekre szolgáló okoknak tekintjük majd őket. Minden csak attól az attitűdtől függ, mi hogyan állunk ahhoz ami velünk történik.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.