Dr. Michael Laitman

Állandó hit

Kérdés:

Mi a folyamatos (kitartó) hit?

Válasz:

A hit erő, amelyet a Teremtőtől kapok. Ez megvilágosít, a vágyaim és a természetem felett tart, mint ahogyan a mágnes tart egy darab vasat a levegőben a gravitáció ellenében.

Ebben az esetben két erő van: az egyik a vonzóerő (a gravitáció), a másik az adományozó erő (a hit ereje, a példában a mágnes ereje) amely a vasdarabot a gravitáció ellenében a levegőben tartja. Ez a két erő szemben áll egymással. Ha az erő, amelyet a Teremtő sugároz, fenntart engem az élvezetre irányuló vágyaim felett akkor én „igaz” vagyok. Ha a Teremtő elenged, rögtön visszaesek az egoizmusba és akkor én „bűnös” vagyok.

Mit jelent a folyamatos hit? Elérem azt az állapotot, amikor az én kapcsolatom a csoporttal folyamatos adakozásra ösztönöz, mintha szövetségre léptem volna a csoporttal a kölcsönös támogatás érdekében és a Teremtő ennek a tanújává lesz, megígérve, hogy örökké fénybe borít bennünket, ezáltal az adakozásban tartva a kapásra irányuló vágy felett (az ésszerűség feletti hit).

br

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,623 seconds.