Dr. Michael Laitman

Az első és második korlátozás

Kérdés:

Hogyan érzi az ember az átmenetet a Második korlátozásból (Tzimtzum Bet) az Első korlátozásba Tzimtzum Aleph)?

Válaszom:

Arra szoktunk gondolni, hogy a Második korlátozás a három vonalban történő munkája miatt,  bonyolultabb. Mindazonáltal a Második korlátozás állapotában kristálytiszta, hogy az ember mily mértékig képes vagy nem képes használni a vágyat. És mennyire kell az embernek kinulláznia magát.

Kontrasztként, az Első Korlátozás becsapósan egyszerűbbnek tűnik. Ez látszólag csak a vágyat tartalmazza, a Fényt, az ernyőt, azaz engem és a Teremtőt, ahol én a vendég vagyok és ő a vendéglátó. De ez csak akkor érvényes, ha az ember fölülről lefele jön, és megvan az ereje. Ez hasonló ahhoz a helyzethez, amikor rengeteg pénzed(erő) van,  az étterembe mész, és úgy rendelsz, hogy nem nézed az árat. Ezt hívjuk Első Korlátozásnak.

Mindazonáltal nem vagyunk még ebben a korrigált állapotban. A vágyaink nincsenek kijavítva addig a mértékig, ahol minden le van fektetve fölöttünk.  A Második korlátozás feltétele alatt, állandóan mérlegeljük, hogy mennyit tegyünk, mit tegyünk, és miért. Ez hasonló ahhoz, amikor bemegyünk a szupermarketbe 20 dollárral a zsebünkben, és élelmiszert kell vennünk, hogy megetessük a családunkat. Szóval körbemegyünk, ellenőrizzük az árakat,  és kiértékeljük, hogy mire van leginkább szükségünk.

Ez az, ahogy működünk a korrekciós úton, alulról felfelé. Nincs meg az erőnk, és üdvözlünk minden alkalmat, hogy az adakozás felé mozduljunk. Ily módon fokozatosan kiterjesztjük az adakozás erejét.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,656 seconds.