Dr. Michael Laitman

Vágyakozás (törekvés) a fényre

Kérdés:

Azt mondtad, amikor a Zohart olvassuk, meg kellene próbálnunk felismerni azt az erőt, amely a mese mögött áll. Ez valóban úgy van, hogy egy erő beszél hozzám egy ismeretlen nyelven és én megpróbálom megérteni ezt a nyelvet, hasonlóan mint amikor a gyermek hallja hogyan beszélnek hozzá mások és így próbálja megtanulni a nyelvet?

Válasz:

Nem, ez nem így van. Az én korporeális értelmemen és érzelmeimen keresztül én sosem leszek képes felismerni a képet amely mögött a Teremtő áll. Az én egyetlen feladatom a tanulás közben felébreszteni azt a különleges befolyást amelyet „Reformáló fény”-nek nevezünk amely ekkor egy új minőséget épít fel bennem amely lehetővé teszi a spirituális világ érzékelését.

Most nekem nincs ilyen minőségem amely lehetővé tenné hogy lássam a Teremtőt a Zohár szövegén keresztül. Ez a minőség meg kell hogy formálódjon bennem, az én törekvésem eredményeként. A fény hatást gyakorol rám és felépít egy új belső felfogást – az adományozás tulajdonságát. Attól a pillanattól kezdem érzékelni a Teremtőt ezen a felfogáson keresztül. Semmilyen más erőfeszítés vagy célkitűzés vagy „szent” könyv (könyvek a felsőbb világokról és a Teremtőről) nem fog segíteni. Ezért az összes törekvésemnek a Körülölelő fénynek a felébresztésére kell hogy irányuljon.

A Teremtő csak akkor felfedezhető, ha hasonló vagyok hozzá, hasonló minőségekkel rendelkezem. Ő a teljes adakozás, én pedig nem rendelkezem az adakozás minőséggel amely a speciális érzék lenne, amellyel felfedezhetném Őt. Én ezt a minőséget csak a Rejtőzködő fény hatásának köszönhetően  szerezhetem meg, amely reformál, átalakít engem és megalkotja az adományozás minőségét bennem. Ekkor fel tudom ismerni a Teremtőt.

Ezért, amíg olvassuk a Zohar könyvét mindannyiunknak küzdenie kellene, hogy felébresszük a Fényt, amely azután hatást gyakorol ránk.

br

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.