Dr. Michael Laitman

Szellemiségi piramis – piramistól a pontig

Kapcsolódom egy csoporthoz és ezzel elkezd kialakulni a Teremtőről egy kép a fejemben. Közben nem akarok egyesülni a  csoporttal, nem akarok figyelni a  társakra, s nem akarom elfogadni az ő véleményüket az enyém helyett. Mégis, fokozatosan kifejlesztek egy világosabb, részletesebb fogalmat a “csoportról”, ahol folyton le kell nullázni magam. Ennek az ellenállásnak a segítségével lassan felfedezem a szabad akarat helyé.

Baal HaSzulam elmagyarázza, hogy a szabad akarat magában foglalja a csoport választását. Most általában ezt értjük alatta: kapcsolódj a  csoporthoz, valósítsd meg magad az egységben, s minden rendben lesz. De igazából, mindegyik világ és mind a 125 fokozat köztem és a csoport társak között jelenik meg. HA elválaszthatatlanul és visszafordíthatatlanul beleszövődöm a  csoportba, elérjük a teljes kijavítást, a Végtelen Világot, ahol egyetlen pontban egyesülünk.

Minden világ feltárul ezen az ösvényen és mindegyik a tiéd. A munkánk annyi, hogy egyesüljünk egymással. Ma az egész emberiség egy küszöbhöz érkezett, amely piramis alakú. Mi, akik kicsit hamarabb kezdtük ezt a munkát a piramis tetején állunk. A többiek a piramis alján. Az a különbség, hogy mi megpróbálunk egyesülni,a  többiek nem is gondolnak erre. De nagyon szenvednek, az egész világ válságban van.

Miért globális a válság? mert ez mutatja meg az emberiségnek, hogy egyesülni kell, hogy ez korunk parancsa, a célunk az egység. Persze ez ez egy hosszú és nehéz folyamat, de mégis, most már elindult. Ez mindenkinek szemet szúr ma.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.