Dr. Michael Laitman

Férj és Feleség: Hol van a Teremtő közöttük?

Kérdés:

Kérjük fejtse ki pontosabban azt a családi kapcsolatot melyről azt írják: “Férj, feleség és a Teremtő (Shechina) közöttük”.

Válaszom:

Mindez azt jelenti, hogy én bármilyen kapcsolatot közöttünk a Felső Erőn keresztül akarok megvalósítani, hogy házastársamat olyan társnak tekintem, akit a Teremtő szánt nekem. Ez olyan, mint ahogy Ádám kérdezte bűnét követően: “Nem Te voltál az, aki nekem ezt a nőt adta?”. Ennél fogva a férfi felesége iránti attitűdjében lakozik a Teremtő, és ez az amit még fel kell fedeznünk, mert eddig még nem tettük.

Amennyiben férj és felesége össze vannak kapcsolódva, az egy erőteljes eszközévé válik a Teremtő felfedésének. Az egy nagy szerencse, jutalom, ha a személy megkapja a munka ezen területét. És a személynek nincs szüksége hosszú időre hogy ezt megvalósítsa, akár csak pár perc naponta. A többi idejét a csoportra és tanulásra kell szánnia.

Minden kapcsolat megtörténik saját szintjén belül, de azok mind egyesülnek abból a szempontból, hogy egyetlen alapvető céljuk a Teremtő felfedezése. A barátokra, a csoportra vonatkozóan mi azt akarjuk, hogy a Teremtő közöttünk lakozzon. Itt található a csoport, valamint a család egyesítésének célja. Ezek a kapcsolatok különböző szintjei ugyanazon Shechinán belül, és mindenki aki az Ő (Shechina-Istenség-lelkek gyülekezete) “másik oldalán” létezik (feleségem, a csoport, barátok, és az egész világ) igazából az én saját lelkem részei.

A feleségre vonatkozóan írva van, hogy a Teremtő a férfi lelkének egy részét vette magához, és segítőt hozott létre maga (a férfi) ellenében. Hasonlóan a teljes világ ellenem van felállítva a törés eredményeképpen, mint “segítség ellenemben”. Mindez ugyancsak része lelkemnek. Jelenleg mindezt úgy érzékelem, mintha külső, és leválasztott lenne tőlem, de a Shechina és a Teremtő jelenlétének köszönhetően az számomra mind egyetlen egységgé olvad össze. Amennyiben én magamra vonom a Felső Fényt, a Teremtőt, a középső vonalat, Ő mindazt eggyé olvasztja számomra.

Ha megvizsgáljuk hol jön létre a legmélyebb és legerősebb kapcsolat – férj és feleség között, a csoporton belül a barátok között, az egész emberiségen belül, vagy az egész Univerzumban – a legbelsőségesebb kapcsolat férj és feleség között jön létre.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.