Dr. Michael Laitman

Légy a Teremtő (Adó) miniszterelnöke

Kérdés:

Nem értem. Micsoda szabadságot kéne elérnünk?

Válasz:

A szabadságunk abból áll, hogy elérjük azt az adás-vágyat, ami végtelen élvezettel tölt el bennünket. A cél az, hogy a legkényelmesebb lét-állapotba jussunk, noha eleinte ez azzal jár, hogy meg kell változtatnunk, ki kell javítanunk magunkat.

A Teremtő (Adó) Aki Jó és Jótevő akart teremteni egy lényt, azért, hogy örömet adjon neki. És Ő meg is fogja adni nekünk az örömet! De, mint egy kisgyerek, folyton csak egyről álmodom: hogy a szüleim adnak nekem ajándékba egy biciklit. Számomra ez a legnagyobb álom, de a szüleim félnek, hogy egy veszélyes autópályán az autók közé hajtok. Ezért nem biciklit vesznek nekem, hanem azt akarják, hogy hegedűt tanuljak. Érted a különbséget?

Hasonlóképpen a Teremtő (Adó) is azt akarja, hogy “hegedűljünk”, de az egoizmusunk “biciklizni” szeretne. De ha a vágyunkat átalakítjuk azonossá az Övével, megváltozunk és meglátjuk, hogy hegedűlni a legnagyobb öröm, akkor elérjük azt az örömet, amit Ő tervezett nekünk. Mivel a Teremtő (Adó) az élvezetet a “hegedülésbe” helyezte és nem a “biciklibe” , ezért nincs más választásom, meg kell változtatni a vágyamat. Viszont ennek eredménye az lesz, hogy elérem azt az élvezetet, ami a teremtés tervében eleve meg volt fogalmazva.

Ebben a világban az a jutalmam, hogy fokozatosan felépítem magamnak a változáshoz szükséges környezetet. Keresem és felfedezem, hogy melyik környezetben vezetnek engem arrafelé, ahol a Teremtő (Adó) példája vezet és ezáltal felépítem magam. A különféle lehetőségek közül, melyek adódnak számomra, építek magamnak egy “csomagolást”, amibe beleöltözhetek.

Amikor így egy új világot teremtek magamnak, akkor elérem a következő spirituális  (nem evilági) fokozatot.  Nem egyszerűen átadom magam a felső Erő kezébe, hagyva, hogy csináljon, amit Ő akar. Nem, tudnom kell, hogy milyen fajta ember szeretnék lenni, mely erők és befolyások által. Újonnan megteremtem az egész világomat.

Ez a fajta szabadság téged tesz Teremtővé (Adóvá). Elkezded megérteni a természet elemeit és mint egy új puzzle-játékot áthelyezed őket, aszerint, hogy mi a véleményed, hogyan tudsz a Teremtő (Adó) formájához közelíteni. Te konstruálod, építed ezt a világot. Ez a szabad választás új vágyakat és új észlelési eszközöket ad neked. Ennek építésével megérted, hogy a Teremtő (Ad), a felső Erő, a teremtés terve és a mindenki által követett törvények hogy működnek. Így kerülsz kontrollba.

Kiderül, hogy te kerültél a Teremtő (Adó) helyére és mindent te irányítasz. Ha behívod ezt az erőt, hogy vezessen téged, s elfogadod, akkor ezzel a segítséggel megkapod az egész világot.  Ez leszel te és a szabad akaratod az alapja. Most már ne egyszerűen alattvaló vagy, hanem része vagy a kormányzásnak. Ehhez csak meg kell találnunk, hogy mire van szabadságunk. /Társulásra a megfelelő (a Felső Erőt elfogadni vágyó)  környezettel.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,608 seconds.