Dr. Michael Laitman

A spirituális halál mértéke

Kérdés:

Rabash a “Gyalázatok lényege” című cikkében azt írja, hogy a Lo Lishma állapota (nem az Ő nevében) halálhoz vezet. Azonban mi azt is tudjuk, hogy a Lo Lishma az egy szükséges és nagyon fontos szint, melyről mi áttérhetünk az altruisztikus szándékba. Mi történik akkor itt?

Válaszom:

A Lo Lishma állapotában szándékaim még mindig személyes nyereségre irányulnak, legyen az spirituális vagy anyagi. Ez ilyen szempontból valóban halál. Én nem a halál fele mozgok, hanem azon belül vagyok, a maga irányában szolgáló megszerzés iránti vágyban. Ez alatt az állapot alatt én az állati szinten létezem, és nem létezem spirituális értelemben. Más részről a Lo Lishma az egy új állapot amely az én viszonyom a spiritualitáshoz, én a spiritualitásból akarok hasznot hajtani.

Mi a fejlődéls különböző szintjeiről beszélünk: ez a világ, felkészülési szakasz (Lo Lishma), altruisztikus szándék (Lishma – az Ő nevében) a Hafetz Heszed kategóriájában (semmit nem akarván magunknak), és végül a szeretet szintje.

A Lo Lishma szándéka a felkészülés időszakában már jó állapot. Mi azt a nulláról indulva szerezzük meg, és végül 100%-on állunk, ahol mi teljesen felkészítettük magunkat. Ezen a ponton meg kell értsem hogy amekkora mértékben én magamat a csoporttól teszem függővé, az határozza meg mekkora mértékben haladok előre a Lishma irányában.

A személy maga által nem kap majd semmit ami által a megfelelő kéréshez juthatna, sem a könyvekből, sem Felülről. Végül is a Lishma az az egység iránti kérés. És csakis egységben, a tulajdonságok azonossága által képes a személy a Fénnyel, az adakozással, az Adakozóval való kapcsolatot kérni.

Itt található a lehetőség a precíz és specifikus vizsgálatra: amennyiben mi a dolgokat a csoport, az egység, az Arvut (kölcsönös garancia) prizmáján keresztül tekintjük meg, akkor megtaláljuk azokon belül a Tórát, a Reformáló Fényt. Pontosan ez az a hely ahol mindenki megkaphatja a Tóra ajándékát, és akkor a személy képes egyre mélyebbre behatolni, tulajdonságaiban egyre közelebb kerülve a Teremtőhöz.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,147 seconds.