Dr. Michael Laitman

Az Egó festményei

Kérdés:

Azt állítja, hogy a szemünkbe érő infó az agyunk hátsó felében egy képernyőn szűrődik le, igaz?

A válasz:

Nem, nem. Nincs semmi, ami beleérne a szembe. Nincs szem, nincs agy hátsó fele se.

csak az egós örömvágy létezik, ami kivetíti, hogy így vagyunk “felépítve”, szemmel, karral, lábbal, fejjel. Ezt az öröm-kapási vágyam festi elém. És odafest más külsőnek látszó tárgyakat is.

Kérdés:

Szóval a teremtőt a rejtettségben észleljük? Ilyen a világunk?

A válasz:

Hát, amit “látunk”, (a látás a legerősebb érzékszerv) vagyis érzünk, az a teremtő és köztünk lévő különbség. A felső Fényre, a belső fehér képernyőre vetülő egó-árnyék vágy.

Tehát csak egyes különös vágyakat észlelek, az egós kapó-vágyam késztéseit jóra, rosszra. Az árványvilág,a növényi, az állati s az emberi szintek az öröm-vágy szintjei. (Sores-gyökér, Alef [első], Bet [második], Gimel [harmadik], and Dalet [negyedik]), – így jelennek meg a Fehér háttéren.

Csak az öröm-vágyat érzem magamban. A Fény? hát Ő a képernyő, amin a kapóvágyat érzékelem. Ha a vágyam is olyan lesz, mint  a Fény (adásvágy), akkor nem árnyékolódik le a Fény és csak a Teremtőt, az Adót érzem majd.

Közben Őhelyette, csak az önző kapóvágyat érzékelem, a Hátsó Felét. Minden, ami körülvesz, az önzésem része, árnyék-világ.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.