Dr. Michael Laitman

Két irányban dolgozva

Kérdés:

A személy csak egy dolgot képes érezni egy időben. Hogyan vagyunk akkor képesek csalódottságot és örömet egyszerre érezni?

Válaszom:

A két ellentét az velünk született: A mi önző vágyunk és az altruisztikus szikra, azaz a szívben található pont.

Amennyiben mi elkezdjük a szikrát megfelelő módon feltüzelni, akkor az elkezd minket az adakozás irányába húzni, a Teremtő irányába, míg vágyunk az állati világ irányában húz minket, ahol egyszerűen csak kielégülést akarunk. Amennyiben én az egyiket a másikkal szemben állítom, és készen állok arra, hogy vágyam szenvedjen annak érdekében hogy a szívben található pontomat felemeljem, akkor a munkám máris két irányban bomlik ki.

Minnél inkább meg van szorítva az élvezet iránti vágyam, annél magasabbra emelkedik a szívben található pont a vágy fölé az adakozásba. Ezen ellentétre építem edényemet.

Minden energiámat a szívben található pontnak kell adnom annak érdekében, hogy azt beültessem a csoportba és ott neveljem, növeljem. A materiális vágyakkal kapcsolatban, pedig legyen ami lesz. Nem nagyon figyelek oda azokra, magamat csakis az abszolút szükségletekre szorítva.

Ennél fogva természetesen ketté kell válljunk, hogy előbb utóbb a szűtrő, a Masach kiemelkedjen ezen két pont között. És akkor mi valóban spirituális cselekedeteket fogunk majd végezni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.