Dr. Michael Laitman

Minden megmérettetés a csoporton belül történik

Kérdés:

Van olyan fázis a spirituális munkában, amikor valaki pontosan meg tudja mondani, hogy azonosak a minőségei a Fénnyel, vagy sem?

Válasz:

Különböző fázisokban, közelebb, vagy távolabb érezzük magunkat, de a legjobb példa a személy hozzá állása a csoporthoz: Mennyire érzi, hogy a csoport belső lényege az a hely, amellyel szeretne összhangban lenni, ahol fel akar oldódni, mint egy embrió az anyja méhében, vagy, ahogy egy gyerek szeretne eltűnni és elveszni az anyja kezében?

Ha valakinek még mindig van valamije, ami nem tűnhet el, amit nem veszíthet el, az azt jelenti, az egoizmusa még mindig él. Azonban amint a személy feloldódik a csoportban, ettől a pillanattól kezdve elkezd növekedni a spiritualitásban. Ezen az érzékelésen, vágyon, szándékon és erőfeszítésen belül, a személy képes megmérni hol tart: melyik Reshimot alapján, melyik Sefirot, melyik állapot, mennyi Fény lép be az edénybe.

Kizárólag a helyes környezettel való kapcsolata alapján mér meg mindent. Végül az ember képtelen megmérni bármit a Fénnyel összefüggésben. A Fény, egy megnyilvánulás az edényben, de nem egy fogalom ebben, vagy önmagában. Baal HaSulam definíciójának megfelelően, mindennek, ami az edénybe belép, „Fény” a neve.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,639 seconds.