Dr. Michael Laitman

Hidd el, mindez csak így tűnik számunkra!

Kérdés:

Amennyiben legvégül az egész út melyen keresztük mentünk el lesz törölve, akkor mi az értelme azoknak a cselekedeteknek melyeket most teszünk?

Válaszom:

Hogyan másképp lennénk képesek abszolút szeretetet elérni? Hogyan másképp lehetnénk megépítve, ha a következő szint mindig az előzőre épül.

Az egész út melyen keresztül mentünk el lesz törölve hasonló módon, ahogy felfedezzük hogy ez az egész világ csak elképzelt. Amikor mi elérjük a korrekció végét, és részévé válunk a teremtés eredeti pontjának, akkor az első állapot (A teremtés kezdete) és a harmadik állapot (A korrekció vége) eggyé olvad össze. És a második állapot (A korrekció fázisa) megszűnik létezni. Az részévé válik a harmadik állapotnak együtt az első állapottal, mintha semmi sem történt volna egyátalán, csak nekünk tűnt úgy mintha történt volna valami!

Az összes változás csak érzékeinken belül történt meg. Mindez szükséges volt ahhoz, hogy mi keresztül menjünk ezeken az állapotokon annak érdekében, hogy képesek legyünk megérteni a Teremtőt, hogy érezhessük Őt, hogy Hozzá olvadhassunk, és összeolvadjunk Vele.

Az összes világok (Olamot héberül) rejtettséget jelentenek (Alamot héberül), és ezek a világok, vagy rejtettségek egyszerűen eltűnnek! Ezek azért voltak szükségesek, hogy ezt a fokozatosan növekvő rejtettséget létrehozzák, a problémák és szenvedések annak érdekében ébrednek fel bennünk hogy mi fokozatosan elkezdjük elérni, alulról felfelé az egyetlen, és kizárólagos létező állapotot a valóságban. Semmi más nem létezik amellett.

Az összes állapot melyen mi keresztül megyünk szükségesek a részletezéshez, vizsgálatokhoz. 125 szintje létezik a tökéletes állapot részleteinek, vizsgálatának melyben mindig is léteztünk és létezünk. Mi egyszerűen képtelenek vagyunk azt egyszerre megérteni, elérni, és ennél fogva mindazt fokozatosan tesszük, részeiben, minden egyes esetben többet megértve, többet érezve.

Ez olyan mintha “ezt a kaját részeiben ennénk”, ez az ahogy mi a világok szintjein emelkedünk felfele. A valóságban ezek a világok sehol máshol nem léteznek csak érzékelésünkben. Abban a pillanatban hogy mi mindent elérünk, megértünk, nincs többé szükség rájuk.

Azonban nem úgy tűnik, hogy ezek azért léteznek bennem, mivel én rajtuk keresztül emelkedtem fel a végső korrekcióhoz, a végső egységhez? Ez így van, de ez csak érzéseinkben van így, az elérés útján. Azonban a valódi valóságban csak egy tökéletes állapot létezik, mely előttünk és utánunk is létezik: a Malchut megtelve a Végtelenség Fényével, mind a folyamat legelején, és annak legvégén.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,686 seconds.