Dr. Michael Laitman

A hely, ahol találkozunk a Teremtővel

Amíg nem tisztázzuk a bennünk lévő élvezetvágy egész kapcsolatrendszerét és tulajdonságait, addig csak egy vágynak tűnik, ami nem is olyan különös. Ha átlátjuk a mélységeit, akkor derül ki, milyen összetett rendszer ez..

Ahogy a kvantum fizika tudósai egyre mélyebbre jutnak az anyagba, s új világokat tárnak fel, egyre kisebb elemi részecskékkel, amik korábban feloszthatatlannak tűntek. Így kerülünk egyre mélyebbre az öröm-kapó vágy mélységeiben.Mit is látunk ott? Látjuk, ahogy az Adó Fény megteremtette a kapó hordozóedényt, a kapóvágyat, és létrejött az Egyenes Fény visszaverésének négy szakasza. Mivel a  Fény be akarja tölteni a kapóvágyat, a négy szakaszban felépíti a saját építményeit.

A kapóvágyban csak vágy van, semmi más. De a megvilágítás eltéréseket okoz a vágy-vastagság, azaz az Aviut öt szintje mentén: SoresAlefBetGimelDalet (gyökér, 1, 2, 3,4 ),és létrejönnek a Szefirák, világok, Parcufok (arcok), s vonalak és végtelen mennyiségű kapcsolataik és alakulataik, mind a saját külön jellemzőivel. Végtelen sok elkülönböződés alakul ki, s mind a rá vetülő adó Fényből ered.

Tehát minél jobban feltárjuk a kapóvágyat, annál inkább feltárul a megvilágító Fény, az adó, a teremtő és természete. Az anyagból, a kapóvágyból tárjuk fel, ami a lenyomata, s ezt hívják “anyagba öltözött formának”.

Magát az Adó teremtőt soha nem tárjuk fel. Csak a tetteit, amiket végrehajtott az anyagban, s magunkat ennek az anyagnak (a kapásnak) a részeként tárjuk fel. Az ahogy ő önmagában van (Acmut), az nem elérhető nekünk.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,146 seconds.