Dr. Michael Laitman

A belépőjegy a Zohár Könyvéhez

A Zohár, Bevezető, Yitro (Jethro) cikk, 1OO. pont: Dávid magja, a színek látványa megváltozik benne, és ezért van az, hogy Sámuel hibázott, ahogy az írva van: Ne tekints megjelenésére”, mivel a másik oldal Eliav-ban volt. De ez nem így volt Dáviddal, mivel Dávid formái le vannak fedve, mivel a másik oldal formái voltak először benne foglaltatva az ő formáiban először, áthaladva a szem előtt egy ideig, és akkor a szív megijed és fél.

Mi hibázunk abban, hogy keményen dolgozunk azért hogy megértsük miről is beszél a Zohár Könyve, és jóval kevésbé törődünk a szándékkal, azzal a gondolattal, hogy egységre kell lépnünk, és a Zohár Könyvét egymás közötti kapcsolatainkon belül kell felfedezzük. Csakis abban a mértékben melyben egyesülünk, képes csak a Teremtő képmása megjelenni egységünkön belül, és az semmiben sem hasonlít ahhoz amit mi most képesek vagyunk elképzelni mielőtt egységre lépnénk.

A mi egységünk a belépőjegy mely képessé tesz minket arra hogy lássuk és érezzük azokat a spirituális képeket és tulajdonságokat melyekről a Zohár beszél. Azok összessége adja meg nekünk a Teremtő képmását. Azonban amennyiben mi anélkül vizsgálgatjuk, próbáljuk megérteni amit tanulunk, hogy megtaláljuk a kapcsolatot egymás között, akkor azt külső tanulásnak, Klipa-nak, halálos méregnek hívjuk.

Amennyiben a tanulás alatt én megpróbálom megtalálni azt a képet amiről tanulunk, akkor az egy Klipa (kéreg). Más részről, amennyiben én először is ezt a képet a csoporton belüli egység prizmáján, lencséjén keresztül akarom felfedezni, a környezeten belül, és csakis az egység elérése után próbálom megtalálni azokat a spirituális képeket melyekről a Zohár beszél, akkor az szentség, adakozás, spiritualitás. Végül is én az egység, és adakozás formáit keresem, és ez a legfontosabb dolog, míg az előző esetben a megszerzés formáit keresem.

Ennél fogva nekünk először is azon kell aggódnunk, hogyan haladjunk keresztül azon a prizmán, lencsén, a szándékon, a csoporttal való egységen, a környezeten. Ez nagyon fontos! Enélkül ki sem szabad nyitnunk a Zohár Könyvét, mivel az vagy a halál mérgévé válik, vagy az élet bájitalává.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.