Dr. Michael Laitman

Felmenni a Társakkal közösen

Igen, legelőször csakis önmagam kielégítésére vannak még anyagi vágyak bennem és mellette megjelenik lassan  ez a pontom a szívben, az adó-készség magja, s ez a Felső Erő fele rántó Közös Vágy része ma bennem. Ha e pontot felfele vinném ama  vágy fölé, úgy, hogy fontosságát növelem a testi vágyak fölött, és ezzel fordulok a környezetemhez:  a csoporthoz, a  Kabbalisták könyveihez, meg a mesterhez.

Válaszként fokozott és kicsiszolt vágyak jönnek tőlük mifelénk. Nő erejében, s úgy változhat, hogy a Célnek a Fontossága (az Adás késztés megszerzése) világos lesz, meg az is, hogy elszigetelten sosem érhetem el.

Eme vággyal “felfele” fordulok én – emelem  MAN -t (ez a kérés javításra). Ennek eredményét látom: a Körül-Fény  (Ohr Makif, OM) leereszkedik “odafentről” s elvisz a józáshoz, az adáshoz:kijavít.

Íme, amik köteleznek állapotokként:

  1. A csoport fele kérés;
  2. Ama hajlandóságot (ami “lelki”, “szellemiségi”) a csoporttól megkapjuk;
  3. A Terem fele kérés;
  4. Reparálás, kijavítás eljön.

Ezután képződő Kelyhünk (Kli) az adás hordója, mindezen részelemek summája.

Kérdés: Honnan tudjuk, hogy a hajlandóság a csoporttól jön?

Válasz: Vizsgáld meg, mennyire vágysz ama társakkal ezen egységre, ami közben mégsem bírod elérni. Ha minőségi fáradozással kéred a vágyat, ezzel a  MAN felemelve lehet. Más szóval, gyesülési vágy summája teremti segítségkérésünket.

Kérdés: Mely elemek jelzik, hogy helyes úton kérem, hívom a csoportot?

Válasz: Itt az a jel, hogy helyesen látom, ha a társakat egységnek nézem, és csakis én lógok ki, ők nagyok, én kicsinek látszom, a teremtés Célja (Adás) mi hatalmas, amit ők már tudnak, de velem még nem történt meg ezidáig. Ideál ez a társ, a csoport, a hibáimnak ez a mércéje. Nem vihetem már sehová máshoz, csak Maga Ő, a teremtő, őt hívom, s kérem

Ha tehát helyesen viszonyultam e csoporthoz, felfedezem, mi hibás bennem, mi hiányzik, s ez a nem-teljes vágy, e hiány idehúzza a józós Javítós Fényt. Ez a Fény nem más csillagképből jön rám: itt él bennem, a szívemben. Csak mélyen vágynom kell  átélni.

Fontos megjegyzendő: a “csoport” szó nem fizikális testet, jellemzőket jelez itt, csakis azt a szívpont (közös Vágy) Hálót, ami egyetlen rendszer.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,142 seconds.