Dr. Michael Laitman

Társainkhoz fordulunk a Koronában

Kérdés:

Hogy tudok belsőleg a csoporthoz fordulni?

Válasz:

Társainkhoz fordulásunk egy leltár, elemzés, keresés eredménye: hogy tudom elképzelni a rajtunk kívül lévő nem-fizikai valóságot, mintha bennünk jelenne meg? Percipiálni, felfogni a valóságot itt nem egy rejtvény,a mivel elkápráztatunk másokat. Mi itt egy állapotról beszélünk, amit belül el kéne érni. Föl kell fedeznem, hogy a látszólag külső dolgok valójában az én részeim belül.

Például a  Tóra mindenféle figura életének ezerféle alkalmát írja le, sokféle helyen. Valódi színpad ez. És mindezt az érzéseim, az érzékelésem jelenségeivé kell átfordítanom. Hanem létezik a külvilág, hisz csak vetítés – akkor hol van ez meg ez idebenn? Hol élnek ezek a figurák bennem, hol érzem ezt és ezt a tettet és helyet?

Ez a közelítés megfelelő viszonyba hoza  hordó-edénnyel (Kli), a  Teremtőnek az énbennem megtett dolgaival s az állapotokkal, amiken áthaladok. Ezért kell ébren ezeket a “külső”  képeket magamban megtalálnom.

A lelkemben élek és a “külső” képek a lelkem részei: erők, tettek, érzékelési elemek. Nincsen más ezen túl. Minden ebben a kehelyben,  Kli-ben van.

Szóval, ki vetíti ezt belém? Ki választja szét, törli el, vonzza be, társítja egybe a vágyrészeimet: a “férfiakat”, a “nőket”, az “állatokat”, a növényeket” stb? Ekkor észlelem a szent Korona Fényét, ami felépíti az ásványi, a növényi, az állati s emberi vágyszinteket, a nevük:  HochmaBinaZeir Anpin, és Malchut.

Mi a lelkünkben (a közös vágyakban a felső éntelenség /szentség/ felé) élünk s ezen túl semmi nincsen. Ezért kell magamat a csoportom szerves részeként éreznem. Ez a válasz a kérdésére, hogy hogyan fordulhatok belsőleg a csoport felé.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.