Dr. Michael Laitman

Csak akkor létezik szabadság amikor szeretünk

Kérdés:

Amikor mi a lelkek közös rendszerében vagyunk, és elérjük a Teremtő szintjét, továbbra is a rendszer fogaskerekei maradunk?

Válaszom:

Igen, amikor mi ebben a rendszerben vagyunk, és hasonlóvá váltunk a Teremtőhöz, mi továbbra is fogaskerekek maradunk. Azonban minden egyes személy abszolút szabadsághoz jut, mivel pontosan amikor mindenkivel együtt pörgünk a mások vágyai alapján, pontosan ezen keresztül érez a személy teljes szabadságot.

Amennyiben én szeretem őket, és csakis az ő kedvükért pörgök, az összes tulajdonságaikkal együtt, akkor abszolút szabad vagyok. Természetesen önző szempontból ez pont ellenétesnek tűnik. De amennyiben én őket altruisztikus módon, szeretettel kezelem, akkor ez pontosan így van. Mindez azért van így, mivel semmilyen más vágyam sincsem, mint hogy az ő érdekükben pörögjek. Amennyiben meg van erre a lehetőségem, akkor szabad vagyok.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,696 seconds.