Dr. Michael Laitman

Amikor a Fény Ereje hirtelen megjelenik

Kérdés:

A Kabbala azt állítja, hogy az egész világ bennem található. Akkor mi a Teremtő külső Ereje mely leeresszkedik hozzám?

Válaszom:

Én nem tudom milyen külső erő az. Én csak azt tudom, hogy az hirtelen megjelenik bennem, és egy új tulajdonság jelenik meg magamon belül. Akkor ez hogyan különbözik azoktól a gondolatoktól vágyaktól melyek korábban szoktak megjelenni bennem? Azok ugyancsak újak voltak számomra?

De az teljesen nyilvánvaló számomra hogy ez a tulajdonság amely jelenleg megjelenik bennem, melyet úgy tekintünk, mint az adakozás tulajdonságát, az egy teljesen új, és másfajta az én teljes természetemhez hasonlítva. Az teljesen ellentétes, visszájára fordított ahhoz képest, és egy olyan különleges formában jelenik meg, hogy az alapvetően különbözik minden korábbi tapasztalatomtól.

Annak érdekében hogy ahhoz kapcsolódhassak nekem Egóm fölé kell emelkednem miután óriási erőfeszítéseket tettem. Nekem le kell választanom magamat önzőségemről, el kell szakadjak attól, és folyamatosan kűzdenem kell magammal hogy ne zuhanjak önző számításokba.

Csakis azzal a feltétellel hogy én levágom magamat önző számításaimról kezdem el megérteni ezt az erőt mely most engem maga felé vonz, mely bennem úgy működik, hogy arra csábít engem hogy hozzá csatlakozzak ahelyett hogy megmaradjak önzőségemen belül. Ez az adakozás ereje.

Az az erő mely megjelenik bennem radikálisan különbözik az én korábbi erőmtől, aspirációimtól, és teljes természetemtől. Én érzem mindezt, mivel az arra kötelez engem, hogy leválasszam magam mindenről mely én korábban magam voltam!

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,625 seconds.