Dr. Michael Laitman

Ültessük el magunkat egy termékeny földbe és növekedni fogunk

Valaki nem a saját erőfeszítései, hanem a környezet befolyása által növekszik. Ennek az eléréséhez, a csoporttal kell kölcsönhatásban lennie, egy spirituális, hatékony módon.

A személynek azt kell kívánnia, hogy a csoport tegye termékennyé őt, a többiek szeretettével, közelségével, és azokkal a kapcsolatokkal, amelyek kívül fekszenek az egoizmusán. Látnia kell, hogy ez az egoizmuson túlkerülés, egy valóság, ami sokkal fontosabb, mint az egoizmuson belüli valóság.

Csak az ilyen számítások után, amikben a környezet fontosabbá válik, mint én vagyok, tudom elkezdeni magamba olvasztani a környezet életerejét, ahelyett, hogy a figyelmet magam köré zárnám. Csak ekkor kezdhetek el növekedni.

Ez a munka állandóan, megállás nélkül zajlik. Állandóan új Reshimot emel (spirituális információs gén, rögzített adat), vágyakat, és gondolatokat az emberben. A személynek képesnek kell lennie ezeket kezelni, minden másodpercben, folyamatosan visszatérni az analízishez, és a felismeréséhez a valódi lényegnek: külső vagy velső folyamatról van szó.

Életet adó azonosulni és ragaszkodni a kabbalista szövegekhez, a tanárhoz, és a csoporthoz. Ahogy a kabbalisták informáltak bennünket, ezek az eszközök bekalibrálják a személyt egy helyes módon, és akkor ezeknek a segítségével önmaga fölé emelkedhet, a saját, személyes haszna fölé.

Az adakozás magjának nevelése által, a személy belép a „felső méhébe,” elhelyezi magát, annak befolyása alatt, megkapja annak az erejét, programját és célját. Mint valakinek a saját gondolata, vágyai, teljesen lenullázódik. Ez az egyetlen módja a fejlődésnek, mint egy maga földben, vagy egy embrió az anyaméhben. A személynek le kell nulláznia magát a környezet előtt, hogy az szabadon hathasson rá. Ez a spirituális fejlődés törvénye.

Így, fokozatosan, tisztázzuk magunkban, mi is a spirituális világ, összehasonlítva az anyagival. Megszerezzük a folyamatosan növekvő minőségét az adakozásnak, fölé emeljük az egoisztikus kapni akarásnak, ami úgy kap formát, mint egy embrió, kihajt, mint a mag, és végül egy fa lesz belőle, amelyen az adakozás gyümölcse terem.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,148 seconds.