Dr. Michael Laitman

Amikor a kígyó megjelenik

Kérdés:

Hogyan érezhetek boldogságot amikor a gonosz megjelenik?

Válaszom:

Nem vagyunk képesek boldogságot érezni. Amikor mi csapást kapunk, akkor azt teljesen át kell érezzük, és csakis utána vagyunk képesek azzal dolgozni. Lehetetlen magunkat előzőleg megvédeni, megóvni attól, annak érdekében hogy ölelést érezzünk a csapás helyett.

A gonosz nem mint gonosz jelenik meg, hanem egy olyan képességként, hogy képesek vagyunk azt felismerni, és ez teljesen más dolog. Hogy felismerjük a gonoszt azt jelenti, hogy mi megjelenítjük egónkat, pont amikor a lehető legnagyobb élvezetet kapjuk, amikor a legcsodálatosabb és elragadó állapotban vagyunk amit egónk csak el tud képzelni, olyan állapotokban amiknél semmi jobb nem létezik.

A csapás nem az, amikor például ma valami kellemetlen állapotba kerülünk, mely arra kényszerít minket hogy megismerjük gonoszságunkat. Az nem a gonosz felismerése lenne, hanem valami gonosznak a megjelenése. A személy gonoszságának a felismerése azt jelenti, hogy miközben a lehető legnagyszerűbb állapotban vagyok, én egómat gonosznak érzem. És akkor én elkezdek gyűlöletet érezni kifejezetten ezen állapotok irányában, melyek nekem ilyen jó érzést okoznak.

Más szóval a gonosz felismerése, és a gonosz maga az két ellentétes dolog. Ezért tekintjük ezt a folyamatot a gonoszunk megtanulásának, mivel én alkalmazom értelmemet, mely segít nekem felfedni gonoszságomat a jón belül. Amekkora mértékben én azt felfedezem, én felfedezem a csapást mely abból származik, de nem élem át a csapást magát. Végül is a gonosz nem jelenik meg tisztán, azt mindig jóként érzékeljük.

A kígyó igazából akkor jelenik meg, amikor mi a legjobban érezzük magunkat. És csak a ránk leereszkedő Fénynek köszönhetően, valamint környezetünk segítslge által ismerjük fel, hogy ez a gonosz a “halál angyala”.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.