Dr. Michael Laitman

Ez a világ a spirituális kifejezések szótára

Dr. Michael Laitman

Honnan származnak ennek a világnak a szavai? Miért van az, hogy valamikor egy Jeruzsálem közelében élő földműves ránézett az Olajfák hegyére, és így nevezte el? Azért, mert úgy gondolta, hogy ez a név illik rá. Ez a vágy a természetéből fakadt benne, a természete pedig Felülről való.

Vagyis a mi világunk szavaiban nincs semmi véletlen; mind Fentről erednek. Ezért használhatják a Kabbalisták a spirituális gyökerek leírására, amit “az Ágak nyelvezetének” nevezünk. Amikor pedig magunkhoz vesszük ennek a világnak a neveit, és a spirituális gyökereik szerint magyarázzuk meg, hogy mi rejtőzik mögöttük, akkor látjuk a világok közötti különbséget. Így fedezzük fel, hogy mi áll köztünk és a spirituális világ között.

Egy kő ebből a világból és egy kő a spirituális világból, egy fa ebből a világból és egy fa a spirituális világból, egy férfi, egy nő, egy gyermek, tűz, víz, ez az, ahogyan tanulmányozzuk a világok közötti különbséget és azt a formát, amit el kell érnünk.

Az ágak nyelve azonban nem egy hétköznapi embernek szól, hanem azoknak, akik érzékelik a spirituális világot. Csak ők értik meg, hogy mi történik az ágazatok és a gyökér között, és ezen a nyelven adják át egymásnak a tudást. Amikor egy Kabbalista leír egy bizonyos kapcsolatot a gyökerek között a spirituális világban, és ezt a tudást át akarja adni egy másiknak, akkor azt az ágak nyelvén mondja el.

Mi egyelőre nem ezt a nyelvet beszéljük, hanem egy beszélt nyelvet használunk. Amikor érzékelni fogjátok a spiritualitást, akkor a tanítótok szavait hallgatva, aki a spirituális világról beszél nektek, meg fogjátok érteni, hogy mire gondol. Avagy úgy fog tanítani benneteket, mint egy kisgyermeket, akit szavakon keresztül oktatnak.

Képzeljük el, hogy a spirituális szinten vagytok a tanítótokkal együtt, és ő rámutat egy bizonyos jelenségre, és elmondja, hogyan nevezik nevén azt. Látva a spirituális jelenséget és hallva a nevét, össze tudjátok kapcsolni őket, az e világ szavait a spirituális objektumhoz tudjátok kapcsolni. Ezt hívják az ágak nyelvezete megtanulásának. Egy újszülött a spirituális világban úgy tanulja meg az ágak nyelvét, ahogy egy újszülött ebben a világban megtanulja a földi nyelvet.

Később pedig képes lesz beszélgetni a Tanítóval; aktív szókincset fog tudni használni.

[35334]

A Napi Kabbala lecke 4. részéből, 2011. 14. 2., "A Kabbala Bölcsességének lényege"
forrás: https://laitman.com/2011/02/this-world-is-a-dictionary-of-spiritual-terms/#gsc.tab=0
65 queries in 0,111 seconds.