Dr. Michael Laitman

A lélek születésének titka

Kérdés

Mi a kapcsolat egy ember lelkének a gyökere és a másokkal való kapcsolódásra irányuló képessége, vagy képtelensége, illetve az egységre irányuló vágyának fokozata között?  

Válasz

Minden ember lelkének ebben a világban, van egy gyökere; egy spirituális szikra, a szívben lévő pont. Ez a pont képes fejlődni, olyan fokozatig, ahol a személy elkezdi érezni, hogy magára vonhat valami magasabbat, ami túl van ezen a világon. Akkor elérkezik a kabbala tudományához és belép a csoportba.

Vannak olyanok is, akikben ez a pont nem fejlődött ki még, és ezért mindannyian egy saját, személyes, anyagi életbe vannak bezárva. De még ha erősen „lángol” is ez a pont valakiben, és szenvedélyesen akarja a spiritualitás elérését, – a Teremtő a célja és az értelme az életének – ez csak egy pont, és nem több.

Mit kell a továbbiakban tennie? Meg kell értenie, hogy az ember lelke a spirituális szikrából formálódik ki, hogy oda kell csatolnia a saját pontját mindenkinek, mind a hét milliárd ember szívéhez. Minden ember lelke, ennek a hétmilliárd pontnak az összege. Ezért ha én most egyesülök mindenkivel, aki itt van ezen a találkozón (a Holt tenger mellett 2011. február végén) ha magamhoz csatolom mind a 600 spirituális szikrát, akkor elérem a kívánt egységet mind a 600 ponttal.   

Ez hogyan lehetséges? Hogyan egyesülhetek a vágyaikkal, amelyek a spiritualitásra irányulnak? Ezt csak, a „felebarátaimra irányuló szeretet” segítségével tudom megtenni, annak érdekében, hogy „egy emberré és egy szívvé” váljunk, ahogy az írva van a „Matan Torah”(A Tóra megkapása) cikkben.

Ha ezen a módon kapcsolódom velük, akkor megszerzem az egység munkaterületét – a vágyat, amely azonos sok szívvel. Ez az, ahogy „egy emberré és egy szívvé” válunk, és ahogy ezen a vágyon belül feltárjuk a spiritualitást.  

Ezt a vágyat nevezzük a lelkem edényének, vagy Klijének, mivel az összes pont hozzám van kapcsolva. Ha bárki ezek közül a pontok közül, másokat is magához csatol, akkor az, az ő lelke része lesz. Ez azt jelenti, hogy az ő pontja a kiinduló pont, és ő aztán más pontokat csatol hozzá. Ez lesz az ő lelke.

Minden ember magához csatolja az összes pontot, ami rajta kívül van, és ezzel formálja a lelkét. De ha ezt nem teszi meg, akkor nem lesz lelke. Akkor csak egy pont marad, a lelke gyökere. A pontok egyesülési erejének, az ő minőségük és egyesülésre irányuló erejüknek, megfelelően, feltárom magamban a Fényt, az életet és a létezést. Ahogy egymáshoz kapcsolódnak, elkezdenek egyesülni, és feltárják az egyetlen, egyesült rendszert, hasonlóan egy élő testhez, amelyben vér, és nyirok és egyéb rendszerek működnek, és sok, különböző dolog történik. Az ember elkezdi érezni az életet ebben.  

Fokozatosan kapcsolom magamat ezekhez a pontokhoz. Az összekapcsolódás által elkezdem érezni, hogy egy kicsiny eszköz kezd el formálódni bennem, egy embrió. Majd elkezd növekedni, fejlődni kilenc hónapon keresztül. Érzem, ahogy egyre több és több pontot kapcsolok be a rendszerbe, és ezen a módon folyamatosan növekszik bennem.

Számos belső dolog történik ezen belül. Valamiféle élet kezd kiemelkedni. Elkezdek különböző folyamatokat felismerni ezen belül, ameddig végül megszületik bennem az eredmény. Ez azt jelenti, hogy elkezdi ez a dolog bennem a saját életét élni. Akkor kitör a felső erő irányítása alól, és elkezdi a saját létezését. Ez a lélek születése. Ez az, ahogy mindannyian építjük a saját lelkünket.

KN

 

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.