Dr. Michael Laitman

Érzéstelenítés alatt

Kérdés:

Az emberiség még nem képes összekötni a környezeti katasztrófákat az önzőség korrekciójával. Hogyan lehetünk mi képesek mindezt elmagyarázni az embereknek?

Válaszom:

Meg kell keressük a módját annak, hogy hogyan tegyük mindezt, és cikkeket kell írnunk, magyarázatokat kell kidolgoznunk, pontosan katasztrófák idején, annak érdekében hogy átadhassuk a lényeget: Mindez azért történik, mivel mi magunk nem vagyunk korrigálva.

A külső világ csak a mi belső állapotunk makettja. Ennél fogva a valóságban mi belső katasztrófákról beszélünk, amelyeket mi külső eseményekként érzékelünk. Az összes nemzetek egyetlen lélek részei, de a mi érzéseinkben ők olyan részekre vanna felosztva melyek idegennek tűnnek számunkra.

Ez mind olyan, mintha én helyi érzéstelenítésben részesültem volna, és most nem érzem, hogy a lában égésen menne keresztül, vagy ha a karomat levágnák. Jelenleg mindez viccesnek hangozhat, de valójában pontosan ez történik velünk.

Ennél fogva, én azt akarom, hogy a hozzámtartozás érzése fokozatosan térjen vissza. Én a “külső” részeket ismát magaménak akarom érezni. Reménykedem abban, hogy megkapom annak lehetőségét hogy korrigálhassam állapotomat, attitűdömet mások irányában.

Amennyiben a külső valóság valóban a részemmé válik, akkor én egy szörnyű érzéssel találom magam szemben. Ennél fogva a betegség felismerésével egyidőben meg kell kapjam a gyógyszert ugyancsak, azt a lehetőséget, hogy javíthassam állapotomat. Ez az amit kérek: együtt kérem a gyógyszert azzal a betegséggel ami megjelenik előttem. És akkor képessé válok arra, hogy korrigáljam a hibát magamban, és ennek eredményeképpen a “külső” pusztulás is megnyugszik.

Ez az amit tennünk kell: kérnünk kell a belső korrekciót, amely kiváltja majd a látszólagos külső korrekciót. És akkor képesek leszünk meglátni a bennünk levő összes problémát, és képesek leszünk azokat korrigálni magunkon belül. Ezek a vágyak (Kelim) egyesítenek majd minket, azok belsővé válnak majd, és az összes, a mi belső korrekciónk hiányából adódó természeti katasztrófák megszűnnek majd.


Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.