Dr. Michael Laitman

Ki dönt:a Vágy vagy a Fény?

Dr. Michael LaitmanCsak miután minden erőt belefektetünk abba, hogy társuljunk egymással akkor gyorsíthatjuk a fejlődésünket, s visszatérhetünk a gyógyult, kijavított valóság felfogáshoz, hogy felébredjünk az álomból, az elrejtettségből, melyben élünk.

Járhatjuk tovább  a szenvedés útját, de ez nem fejlődés! Nem jutunk el a független vágyhoz a megvilágító Fény iránt, a Teremtő-Adóhoz való ragaszkodással, amelyben mi léteztünk valaha a Végtelen Világban.

Vissza kell térnünk a  Végtelen Világhoz, beleolvadni a teremtő-Adóba, az egységbe, de magunktól, a magunk vágyában.

Nem olyan lesz ez, mint azelőtt, amikor nem lévén bennünk ez a hajlandóság, szándék, a megvilágító Fény uralma alatt voltunk, ami erővel tartotta fenn a kapcsolatunkat, a saját vágyunk teljes ellenállása ellenére. A Fény betöltött az egyetértésünk nélkül: így léteztünk, ez az Erő tartott meg.

De most saját akaratunkból kell ide eljutni. Előbb a vágyra van szükség, és aztán társulunk a  Fényhez. Az első állapotban a Fény megelőzi a Hordozó Kli-t (érzelmet). A végső, harmadik szinten visszatérünk egy egységes Fénybe, s a vágy megelőzi a Fényt.

A sok szenvedés, ami előre lök, nem ad igazi haladást, ezzel semmit nem javítunk, gyógyítunk. Mert mi magunk még semmit nem tettünk. És csak ha mi magunk lépünk a tett mezejére, vagyis a társakkal egységre lépünk, az egoista vágyunkkal szembe menve, az ellenállásunk ellenére – s csak ezután tekinthetők erőfeszítéseink a javítás, a gyógyulás részeinek.

Tehát a Fény sosem fogja megengedni, hogy saját egység iránti akaratunk nélkül haladjunk. Nekünk kell eldönteni, hogy akarjuk ezt az adás-vágyat : annyira, hogy egyesüljünk a széttörtség köztünk lakó ereje ellenére.

Meg kell értenünk, hogy a többiekkel való társulás és egység mindent tartalmaz: az elkülönülés, a törés, a gyűlölet és e szétszakadás legyőzésének ereje is itt található:a  szeretet és társulás erejében. Csak az ilyen tettek vezetnek minket a célhoz, a végső gyógyuláshoz, kijavításhoz. Ez jelzi csak a fejlődést.

Tehát minden helyzetben úgy kell tekinteni magunkra, mint “egy ember egy szívvel” – a közös vágy hordozói legyünk.

[38973]

Kabbalah Lesson 3/24/11 Preparation for the WE! Convention

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.