Dr. Michael Laitman

Hasznos akadályok

Útunk mentén mi felfedezünk különböző hibákat, problémákat, és ennek így is kell lennie. Azonban ez teljesen másképp néz ki, amikor képes vagyok azokat megértéssel elfogadni a felkészülés, és a környezettől kapott támogatás eredményeképpen. Akkor én ezeket az akadályokat feladatokként, gyakorlatokként érzékelem. És a feladat az már nem számít rossz dolognak.

Amikor egy problémával találom magamat szemben, nem pánikozok, nem érzem magam gyengének és megzavarodottnak. Épp ellenkezőleg, tudom, hogy annak érdekében kaptam ezt a problémát hogy azon felül emelkedjek, és ennek eredményeképpen jutalmat kapjak. Az többé nem buktat el engem olyan mértékben hogy én elessek, és nem taszít le engem a jósághoz vezető útról.

A teljes lényeg a felkészülésben rejlik, mely lehetővé teszi számomra hogy mindezt egy lehetőségként lássam az előrehaladásra, ahelyett, hogy problémák lavinájaként érzékeljem azt, amitől el akarok menekülni, vagy akár életemnek is véget akarnék vetni miattuk.

A célra való irányulás dönt el mindent. Amennyiben én egy gondoskodó környezetben vagyok, akkor az “agymosást” hajt végre rajtam, és elmagyarázza, hogy az összes hiba, probléma ami megjelenik számomra, az csak gyakorlatok, feladatok egy olyan személy számára, aki növekedni akar. És akkor én azokat előre jutásom érdekében használom fel. Sőt mi több, én boldog vagyok azokért a hibákért, negatív dolgokért melyek megjelennek.

És vica versa, a megfelelő nevelés nélkül, a megfelelő környezettől kapott támogatás, segítség nélkül képtelen vagyok korrigálni, és átfordítani minden egyes problémát egy ugródeszkává, az előre ugrás érdekében. Ehelyett állandóan csak belemerülök a gonoszba.

Ebben a tekintetben az emberiség szabad választás előtt áll: Hogyan fogadjunk el mindent, ami megjelenik előttünk az úton? Amennyiben én már előre felismerem a problémát, amennyiben én felkészítek egy környezetet magam számára, és az előre haladása vágyok, akkor a problémák, enyhén, puhán jelennek meg. Én már képes vagyok azokat megérteni, készen állok rájuk, és előrehaladásom jeleként fogadom el azokat.

Kérdés:

Milyen károkról, problémákról beszélünk? A magunkon belüli gonosz felismeréséről, vagy cunamikról és más természeti katasztrófákról?

Válaszom:

Amennyiben felkészülünk, akkor többé nem lesz szükségünk cunámikra. Akkor a hibák, problémák nem kellemetlenségként jelentkeznek, hanem kihívásokként. Akkor nem megoldhatatlan akadályokat jelentenek, hanem feladatokat, gyakorlatokat. Hasonlóan egy szorgalmas gyermeknek nincs szüksége büntetésekre, szigorú figyelmeztetésekre. Ahelyett engedjük, hogy LEGO-t, puzzlet vagy valami hasonlót rakjon össze. Nem kap nehézségekkel teli életet tőlünk, hanem olyan feladatokat kap melyeket szeret. Még akkor is ha egy kicsit megizzasztjuk, mindazok élvezetet is adnak számára.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,697 seconds.