Dr. Michael Laitman

A felemelkedésre alkalmas rendszer

A Teremtő egy végtelen vágyat teremtett hogy az a Végtelenség Fényének segítségével megkaphasson. A Fényhez viszonyítva, a vágy magát rengeteg részre, darabkára osztva érékeli, mint a testünk, mely különböző rendszerekből, alrendszerekből áll, mint a limfatikus, keringési, idegrendszerek és más hasonló rendszerek.

Léteznek fontosabb és kevésbé fontos rendszerek. Mindegyik rendszer egyformán fontos a végső, tökéletes állapotban, és ha akár egy kicsiny rész is hiányzik, az egész rendszer tökéletlenné válik. Mindez nyilvánvaló.

De amikor mi arról beszélünk, ahogy a rendszer a korrekció fázisában működik, amikor mi ebből a világból emelkedünk felfelé a Végtelen Világ felé, a korrekciónak egy bizonyos sorrendisége, rendszere létezik. A korrekció alulról felfelé történik.

Az első akik korrigálódtak voltak az “ősapák” lelkei: Ábrahám, Izsák, Jákob, akik a három vonalat jelképezik, a három nagy rendszert, KBD (Keter, Bina, Daat). Utána jöttek a HGT (Heszed, Gevura, Tifferet), a fiak, akiket mi magunk követünk, az utolsó generáció, azaz a NHY (Necah, Hod, Yeszod). Mi a Messiás utolsó generációjához tartozunk, mi hajtjuk végre a végső korrekciót, és ezért van az, hogy mi vagyunk a legnagyobb egoisták, míg “ősapáink” színtiszta, finom lelkekkel rendelkeztek.

Különböző típusú lelkek léteznek a kollektív lelken belül: férfiak, nők, lelkek melyek a Rosh-hoz (fejhez), Toch-hoz (törzshöz), Sof-hoz (végződéshez), valamint a karokhoz, lábakhoz, jobb, bal és középső vonalakhoz tartoznak, olyan fontos szervekhez, mint agy, szív, máj, vese, tüdő és így tovább. A Kabbala tudománya elmagyarázza mindezt részleteiben.

Mi csoportokba gyűltünk a világ minden részén, mindennek megfelelően, és egy bozonyos módon vagyunk összekapcsolódva egymással. Mindegyikőnk fel lett ébresztve, mivel a lelkünk gyökere felébredt, mindegyikőnk egy másik helyről származik a közös vágyban, és ennek a teljes rendszernek egy egésszé kell korrigálódnia. Ennek okán mindannyian a csoportba lettünk gyűjtve, ahol megpróbálunk egységre lépni egymással.

A csoport egy teljes rendszer, és amennyiben mi a csoporthoz kapcsolódunk, a felső erő az amely összekapcsol minket. És amikor mi elérjük az egységet, mi pontosan azt a rendszert építjük meg, mely kiérdemli a felemelkedést.

Nem kell megváltoztatnunk semmit, csak előre felé kell haladnunk. Nem mi vagyunk azok, akik a csoport struktúráját építik, és soha nem tudjuk meg miért pont ezekkel az emberekkel vagyunk egy csoportban. Ez az amit mi megkaptunk, és ennyi! Mi nem tudjuk, és nem értjük hogy vajon ezek az emberek megérdemlik-e a spirituális felemelkedést. A Teremtő tudja mindazt! Mindez Felülről van megjelenítve azon a Fényen keresztül, mely hat a vágyra.

A Fény választja ki azt a vágyat melynek most kell korrigálódnia, a mi időnkben. Minden évben, és minden percben új vágyak jelennek meg, és újabb emberek fedezik fel a Kabbala bölcsességét.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,615 seconds.