Dr. Michael Laitman

Kulcs a Zohár-hoz

Április 10, 2011

Dr. Michael LaitmanItt és most nehéz elképzelni, hogy milyen más volt az eredeti Zohár a ma ránk maradthoz képest. Legalább hússzor ekkora volt az anyag. A Könyv nagyrésze eltűnt. de az Elfogadás tanítói szerint nincs szükség többre. A maradék pont megfelel nekünk, megadja a szükséges segítséget.

A Zohár megvitatás a fennköltsége miatt nehéz. Egyedi stílusban íródott. Bál HáSzulám elmagyarázza, hogy kétfajta lélek létezik: az egyik a Belső Fényből ered, a másik a Környező Fényből.

Mi a lelkek közös vágyrendszerében lakunk, és a kapcsolat köztük a belső folyam és a környező mező közti kapcsolatot hozza létre. Minden elektromos és mágneses  rendszer így épül fel (vannak áramkörök és köztük ellenállások) s mindez együtt tud működni.

Egyes rendszerbeli elemek erőt gyűjtenek össze mások a villanyt mágneses mezővé alakítják és fordítva.A lélek erőrendszere is hasonló. A Zohár szerzői is kétfajta lélekből tevődtek össze. Ezért sajátos módszerrel tanultak: csoportban. Körben ültek. Simon rabbi beszélt az eléréseiről, a tanítványok meg hallgatták, megvitatták és kérdezgették, amire válaszolt.Aba rabbi hallgatta és leírta, amit hallott.

Ez mind egy beszélgetés eredménye. Persze a beszélgetés is erő-átvitel és a belső és külső Fényekből eredő lelkek közlései adódnak át. Simon rabbi a  belső Fényből ered, Aba rabbi a  Környező Fényből. Ezért Aba rabbi mindent le tudott írni, amit Simon rabbi rejtett alakban mondott és ezért ma bárki, aki megveszi a Zohárt, olvashatja ezt, noha érteni nem értheti.

Mert e Könyv megértéséhez egy előkészítő munkát kell elvégezni amely a csoportbeli társakkal való kapcsolat kiépítése. Ugyanolyan formájú viszont kell kiépítenünk, mint a Zohár szerzői egymás közt. Ilyen csoport megszervezése (mindegy hány taggal, tíz vagy tízezer) és az egységre törekedni benne, ez teszi lehetővé a Könyv tanainak felfedezését a közös felelősségről: Simon rabbi csoportjához hasonlóvá kell válni. Akkor megkapjuk a megvilágító Fényt, s annak változtató hatását.

Ahogy egy rádió képes venni a hullámokat, mi is vételre állunk át, mert egyesek a Belső, mások a Külső Fény áramkörét képviselik. Akkor meghalljuk, amit a Könyv mond, ha a Bina (értelem) szintjén hallgatjuk (a halás tartozik oda) , sőt a látásig is eljuthatunk (ez a Hochma-bölcseség szintje), a szellemi (adás-készségi) szintünktől függően.És ah nem értünk el a szellemi Bina (értelem) szintjéig, akkor a felkészülés szakaszában vagyunk.

Tehát az a fejlődés jele, ha csoportosan tanulva a Zóhár-t, elkezdjük érezni azokat a készségeket, amiről sz van. Ez a lényege ennek a Tannak. Ez egy használati utasítás. Aki behatol, fel fogja fedezni az adás-késztés lelkiségi fokozatait, és elindul a változás létráján.

remélem, hogy ahogy együtt olvassuk a Zohár-t, mind megőrizzük a helyes (adási) szándékunkat, hogy minél többet  elérjünk e forrásnak hála.
[39994]

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,633 seconds.