Dr. Michael Laitman

A kimenekülés egy szempillantás alatt érkezik

Kérdés:

Hogyan vagyunk képesek felfedezni a Teremtőt a száműzetésben, amikor Ő el van rejtve előlünk?

Válaszom:

Mi a Teremtőt a Fáraón belül fedezzük fel. Végül is a Fáraó a Teremtő ellenkező oldala, a “segítség Ellene”. Azáltal, hogy ellenállunk a Fáraónak, mi meglátjuk ugyanazt a formát azon belül. Ennek segítségével tanulunk a Teremtőről. Ez az egyetlen módja annak ahogy tanulhatunk.

Mielőtt mi felemelkednénk egy új szintre, mi arról csak azáltal a hiány által tudunk véleményt alkotni, mely hiányt a jelenlegi állapotunkban érzünk. Mi azért érezzük ezt a hiányt, mivel mi megkapjuk a ragyogást a felső szint AHP (Awzen-Hotem-Peh) részéből. Az alsó Galgalta ve Eynaim (GE) része mindig a felső AHP részében van, és a felső sugározza az alsó sötétségét. Végül is a felső AHP-ja meg van telve a Hasszadim (Kegyelem) Fényével, az maga nem használja fel megszerzés iránti vágyát. Amikor a Hasszadim Fénye eléri az alsó GE-jét, az utóbbi nem akarja ezt az adakozást, és azt sötétségként érzékeli. Így mi azt úgy fedezzük fel, mint “Egyiptom sötétségét”.

Amikor én vágyom erre a sötétségre, és készen állok arra hogy abba belépjek a felsővel való összeolvadás érdekében, én elnyerem a felső formáját, és kimenekülök Egyiptomból. Én ebben a precíz sötétségben haladok, a Hasszadim Fényében. Ez a vak sötétség az ahol a Hochma Fényének a GAR része ugyancsak felfedésre kerül majd, sötétséget adva a másik oldalról. Hatalmas erők működnek itt.

Mindez megjelenik majd út mentén. A személynek csak azt kell elvégeznie amit elvárnak tőle. Úgy tűnik, hogy ezek a szintek túl magasztosak, és elérhetetlenek, de azok nagyon gyorsan megjelennek majd, amikor elérjük őket, ahogy az írva van: “Az Úr kimenekítése egy szempillantás alatt történik”.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,630 seconds.