Dr. Michael Laitman

Legyünk komolyabbak a homokozóban!

Kérdés

Még ha a mi világunk egy képzetes valóság is csak, a kabbalisták nagyon komolyan vették. Miért?  

Válasz

Azért, mert mi úgy növekszünk fel, és cselekszünk, hogy ezen belül vagyunk. Még ha ez a valóság valóban képzetes, mindenkinek komolyan kell venni, és úgy kell benn a dolgokat elrendezni, mintha ez valóban létezne.

Képzeljük el, hogy valaki gyermekek egy csoportjához csatlakozik és olyan komolyan játszik velük, amennyire csak lehetséges a játékot valóságosnak veszi, pont annyira, mint a gyerekek. A kisebbek körbeszaladgálnak, megpróbálnak összerakni valamit, vitatkozik a játékok felett, de a számukra – ez a valódi élet. Mi részt veszünk az életükben, segítjük a játék részeinek összerakását, hogy gyorsabban és helyesebben nőjenek fel ebben a „homokozóban. ”

Ez egy komoly hozzáállást igényel. Komoly erőfeszítést hoz a gyermeknek felemelkedni ebben a világba, és a személynek pontosan ezen a módon kell kezelnie önmagát. Ez az, ahogy kezelni kell a spirituális gyermeket, amely bennünk növekszik. Nem tehető semmilyen kompromisszum ezzel kapcsolatban: gondoskodnom kell magamról, a családomról, a gyermekeimről, a szüleimről és minden materiális szükségletemről. Még ha mindez természetesen egy illúzió is, ez lényegtelen.

Az anyagi világ képei az agyamban keletkeznek, az egoisztikus vágyak által, és én képtelen vagyok korrigálni ezt a vágyat, mivel ez még mindig az ásványi szinten van. Még a nagy kabbalista Rabbi Shimon is kellett, hogy egyen, igyon, szervezze az életét, és gondoskodjon a tanítványairól. Tényleg azt gondolja valaki, hogy ők a felhőkben lebegtek, nem aggódva a családjukért, hogy legyen kenyér az asztalukon?

Ez a világ, egy része a növekedésemnek, beleértve a fogfájást is, ahogy Rabash szokta mondani. Az egyetlen különbség, hogy nekem felfelé kell törekednem, feljebb és feljebb, az adakozás, a spiritualitás irányába. A kabbalistáknak más problémájuk van: Hogy maradjanak komolyak a gyermek homokozón belül? Mert nekik ez kötelező. Ezért jelenik meg bennük ez a fajta felelősségteljes hozzáállás a neveléshez, és az anyagi világ más területeihez. Az embernek meg kell kapnia minden életszükségletét.

A fizikai világ el fog tűnni az érzékelésünkből, de csak a korrekció végén, amikor nincs többé szükség erre a képzetes játékra.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.