Dr. Michael Laitman

A tudás egy láncon keresztül van átadva

Amikor mi a T.E.Sz.-t (Tíz Szfira Tanulmánya) olvassuk, mi megbeszéljük és tisztázzuk azon jelentéseket, melyek közelebb állnak hozzánk, annak érdekében, hogy felkszítsük magunkat annak megértésére. De utána el kell olvassuk az eredeti, hiteles szövegeket, melyeket a hatalmas korábbi Kabbalisták írtak, akik átjuttatják a Fényeket magukon számunkra.

Én nem rendelkezem olyan hatalmas felső Fényekkel, mint Rabas vagy Báál HaSzulam, de képes vagyok segíteni abban, hogy ti azokhoz kapcsolódjatok. Annak érdekében, hogy egy gyermeket tanítsunk, a személynek nem kell professzornak lennie, hanem csak olyan valakinek, aki képes leereszkedni a gyermek szintjére.

Ennél fogva a tanítvány mellett mindig ott van egy tanár, a legfontosabb személy, aki képes őt jelen állapotában segíteni. De emellett nagyon fontosak számunkra az eredeti források, melyekből a Fény elérkezik hozzánk. lehetetlen tovább lépni bármely nélkül is.

Önmagunkban, egy olyan különleges személy nélkül, mint a tanár, soha nem lennénk képesek magunkat Rabas vagy Báél HaSzulam spirituális forrására hangolni. És ez így volt generációkon keresztül. Mi nem beszélünk olyan különleges lelkekről, mint Adam HaRishon, vagy Ábrahám, akik a spirituális világot maguktól fedezték fel. Néha, léteznek olyan pillanatok az életben, amikor valami fel lesz fedve a személy számára Felülről, a lélek egy különleges rendeltetésének megfelelően.

De amikor mi a Kabbaláról úgy beszélünk, mint a spirituális tudás átadásáról, a Kabbalisták láncolatán keresztül generációról generációra (a “Kabbala” “megszerzés”-t jelent), akkor mi mindig egy tanárra és tanítványra gondolunk. Mindenek előtt a tanár képes minket a célra irányítani, ő segít abban, hogy előre haladjunk, és ő képes irányt adni életünknek. És annak megvalósítása mindenképpen a mi felelősségünk – azoknak a hatalmas Kabbalistáknak a segítségével, akik ezeket a szent, hiteles szövegeket írták számunkra.

Egyrészről létezik a tanár aki támogat és irányít minket, és azért kell lojálisnak lennünk hozzá, hogy ő képes legyen minket “karjaiban tartani” mint egy kisbabát. Más részről, mi a tanár mellett haladunk annak érdekében, hogy a hiteles forrásokhoz kapcsolódjunk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.