Dr. Michael Laitman

Ez még nem a Tóra

Kérdés

A Dargot HaSulam (A létra fokai) egyik cikkében, Rabash azt írja, hogy nem szabad idegeneket (nem zsidókat), azaz egoistákat tanítani egoistákat, a Tórára. Akkor mit csinálunk mi most?  

Válasz

A “tilos” a kabbalában azt jelenti, hogy lehetetlen. Hasonló lenne, ha azt mondanánk, hogy az egoisták nem kaphatnak a Felső Fényből. Meg kell próbálni megszegni ezt a törvényt, és majd akkor kiderül, mi történik.

A természet törvényéről beszélünk itt, és a természet nem tilt semmit. De ha valaki szembe megy vele, meg lesz büntetve. „Tiltás” az képtelenséget jelent. Ha a kabbalisták azt írják ne, az azt jelenti, hogy valaki képtelen az adott dolgot megtenni.

Az egoisták nem képesek a Tóra tanulására, vagy más szavakkal nem tudják tanulni a Tórát, mivel az egoisták elvileg nem tudják ezt megtenni. A számukra nincs jelentése a Tórának, nekik ez nem használható. Végül az egoista nem zsidó, pogány, a saját egóját szolgálja, amely nem engedi meg a számára a Fénnyel való összekapcsolódást.  

 A Tóra, vagy a kabbala bölcsessége, az a módszer, amely összekapcsolja a Fényeket és az edényeket. De ha valakinek nincs meg a megelőző, nem találhatja meg a következőt. Ezért nem tudja a Tórát tanulni, mivel a „Tóra” a Fény „hordozója,” amely a formaegyezés törvényének megfelelően tudja kitölteni a vágyat.

Kérdés folytatása

Tehát mit kell tennünk a leckék alatt?

Válasz

Mi ebbe az irányba haladunk előre. Alkalmazzuk a Tórát, mint a Reformáló Fényt, úgy használjuk, mint ha messziről érkezne.

A magasabb spirituális szinteken vannak Fények és edények, de én le vagyok választva róluk. De én ezen a létrafokon akarok lenni, a motivációs szintemen, amiből magamra húzok egy kis illuminációt, amely felkészít engem a további emelkedésre.

Így, a Tóra használatával, ami a Körülölelő Fény, de nem Fény ennek a világnak a teljes érzékelésében vett értelemben. Én még nem ilyen módon tanulom a Tórát. A valódi tanulás a Fény kiterjesztése a reformált edény (vágyak) felett, vagyis a kölcsönhatás a Fény és a vágyak között a szűrőn keresztül. Ez az, ami a Tóra.

A spirituális „énem” a kapni akarási vágy, amely megreformálásra kerül az adakozás vágya által és képes megkapni a Fényt.  Ennek az eléréshez, kabbalista könyveket olvasunk, teljes erőnkkel sóvárgunk és dolgozunk a csoportban annak érdekében, hogy valahogy kifejezzük az adakozásra irányuló vágyat.

Azonban a válasz, csak a Körülölelő Fény formájában érkezik vissza. Még csak azt sem tudom, mi ez, de időről időre, érzem a változást magamban: egy kicsit többet értek, egy kicsit többet érzékelek. Ez még nem a Tóra. A valódi Tóra valami konkrét: vágy, a szűrő, és a kapcsolat ezek között, amely a Teremtő felfedezéséhez vezet, vagy a Fény az edényben.

De változatlanul a Tóra erejét használjuk. Ez van úgy körülírva, hogy „Én teremtettem a gonosz hajlamot, és Én teremtettem a Tórát, mit fűszert mivel ebben van a Reformáló Fény.”

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,642 seconds.