Dr. Michael Laitman

Fáraó gondjai

Április 14, 2

Dr. Michael LaitmanKérdés: Mikor ki akartunk jönni Egyiptomból, (önszeretetből) csapásokat kapunk és csak ha kérjük a teremtőt segítségül, akkor menekülhetünk. Aztán ott vannak az anyagi földi önzés gondjai a maga csapásaival, családi, egészségi, jövedelmi stb. gondokkal. Hogy viszonyuljunk e problémákhoz?

Válasz: Nem számít, mi a gondom az életben, mindig a teremtőtől jövő zavart kell látnom benne. Ha fáj is, fölé kell emelkednem, oda, ahol a hit az Ész fölé ráél. Nem a gond súlya alatt, hanem fölötte kell számítgatnom. Az “adóval” kell kapcsolatban lennem, a teremtővel.

A felelősségbeli dolgokban mindent az evilági elfogadott módszerekkel kell kezelnem. A bankban, a munkahelyen, a családban, az egészségi ügyekben mindent úgy kell kezelnem, mint bárki másnak.

Tehát a gondokhoz két-irányú a közelítésünk:

– Hát minden gond a teremtőtől jön, csak vele van dolgunk. Ezek a zavarok adnak lehetőséget az Ész fölé kerülve kapcsolatban maradnia  teremtővel.A zavarok helyes kezelése az, ha szeretjük őket és tiszteljük. Akűármenynire zavaróak, akármennyi sót öntenek a sebeinkre, más nem segít föléjük emelkedni.

– Másrészt a sorban érkező gondokat evilági technikákkal kell kezelni.

Mindkét dimenzió legyen jelen bennünk. A teremtőnek tulajdonítjuk a gondokat és közben mégis törekszünk a megoldásukra. Nem dobjuk ki a Fáraót az életünkből, de élvezzük a csapásokat, amiket kap. Csak e bajok által tudjuk őt elutasítani, eltávolodni tőle, s így feljebb emelkednünk.

A Fáraó a legdrágább húsom, a lényegem, a legérzékenyebb pontom, a gyermekem, a legérzőbb húr bennem.

Kérdés: Bizony a Fáraó ellenáll a társakkal való egységnek. Mi köze ehhez az anyagi szintű bajoknak?

Válasz: Talán az, hogy ezek miatt eltérülsz a belső munkádtól, a leltártól. Nem véletlen, hogy olyan sokan az Elfogadók (kabbalisták) közül anyagi gondokkal küzdöttek. A teremtő szándékosan beteggé tette őket és emberek által megvetetté. Azért, hogy legyen mit legyőzniük.

Végülis mindez a Fáraó szíve megkeményítésének az eredménye. A vágy a bensőnkben tárul fel és ennek megfelelően kapunk bajokat magunkban és másokban.

Kérdés: De ilyenkor kérnem kell segítséget? Hiszen a teremtő csak egy dologban segíthet: az egyesülésben.

Válasz: Tulajdonképpen épp ez a segítség, ezek a gondok akadályozzák az egyesülést. Betegen nehéz a társak szeretetére gondolni. Sőt el is felejtjük teljesen. És akkor segítségért kell könyörögni. Nincs rajta kívül más. Minden a Teremtőtől jön, de sokféle csatornán át.

El kell érnünk a célt, de  a  testünk, a “szamarunk” beteg és nem akar cipelni.  Mit tegyünk? hagyjuk meghalni? de kell nekünk ő is az úthoz.

Miért látjuk az evilágot eltérőnek a szellemi világtól? Még a kis zavarok is segítenek abban, hogy helyes módon dolgozzunk velük. Bármi történik, mindig jusson eszünkbe, hogy csak egy Forrás van – el kell jutni annak megérzéséhez, hogy a szellemből száműzve élünk.

[40571]

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 4/13/11Shamati

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,640 seconds.