Dr. Michael Laitman

Szabadságot és szeretetet kívánok mindenkinek!

Kérdés

Ünnepelhetjük mi nem zsidó kabbala tanulók, a Húsvétot, vagy más ünnepet? Többen közülünk azt mondják, hogy siessünk Maceszt venni, és hajtsuk végre a Húsvét Seder estéjét.

Válasz

Kedves tanítványaim, még egyszer megpróbálom elmagyarázni, egyszerűen, egyszer és mindenkorra ezt, mivel már annyiszor megválaszoltam ezt a kérdést.

Mindenkinek az összes, eredeti, zsidó forrásból kell tanulnia, mivel ezeket kabbalisták írták. Ezeket az ő, eredeti, kabbalista magyarázataik alapján tanuljuk, és nem mint zsidó emberek tanuljuk ezeket, az első évszázadtól kezdve, egy földies módon, mintha ezek a könyvek a mi világunkról szólnának.

Ez természetesen magába foglalja a “Haggadah shel Pesach” (Húsvéti Haggadah) tanulását, az Egyiptomi kivonulásról, mert ez nem az Egyiptom országából való kimenetelről szól, hanem az egoizmusunk fölé emelkedésről. Mindenki tanulmányozhatja a tradíciót velünk együtt, velünk ülhetnek az ünnepi asztal körül, virtuálisan velünk lehet, velünk együtt eheti a maceszt, és a hal pástétomot, vagy a kenyeret a sertéshússal, bármit, amit szeretne.

Baal HaSulam azt írja a  in Az utolsó Generációnak szóló írásaiban, hogy még a végső korrekcióban is, minden nemzet, ha ezt akarja, megtarthatja a vallását és a szokásait. Csak az emberek közötti kapcsolatok cserélődnek gyűlöletből, szeretetre, amely maga a kivonulás Egyiptomból, és én mindenkinek egy ilyenfajta ünnepet kívánok.  

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.