Dr. Michael Laitman

A szeretet nem válhat szokássá

Kérdés

A barátaimmal való törődés lehet valaha a természetem?  

Válasz

Nem, az nem lehet. Csak az egoizmus az, amely a természetemnél fogva ural engem. Minden további állapot ez felett fekszik, és csak az állandó erőfeszítések által érhető el.

A kivonulás a spiritualitásba, olyan, mintha ellebegnénk a földünkről, a mi világunkból. Senki nem tudja önmagát csak úgy elillantatni a levegőbe. Ez erőt igényel, ami a gravitáció ellenében hat. A gravitáció, a mi egoizmusunk ereje. Mindig lehúz bennünket, ezért ahogy elfeledkezem a célról, rögtön a földre zuhanok.

Ha mindennél jobban akarom a többiekkel való egységet, akkor folyamatos erőfeszítést kell tennem, a „levegőben való felemelkedésre,” azaz az egységre törekvés irányába. Akkor elgyengülés, amely levág erről az erőről, de abban a pillanatban, amikor elfelejtem, lezuhanok.

Ezért a többiekkel való törődés soha nem válhat szokássá, vagy másodlagos természetté. Hálásnak kell lennünk ezért, mivel ez által kapunk egy esélyt a szabad akarat megvalósításra, minden ezt követő pillanatban.

Ha ez szokássá válna, amely mozgatna minket, akkor egy angyallá válnánk. Az angyal minden pillanatban engedelmeskedik a saját természetének, amely az adakozás természete, és azért képes lebegni a levegőben, „mert könnyebb, mint a levegő,” és ezért nem hat rá a földi gravitációs erő. Azonban az emberi lényre igen, mert az szembesül a földi természetével.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,649 seconds.