Dr. Michael Laitman

Egy étkezés a spirituális élet dicsőségére

Baal HaSulam “Kommentárok a Húsvéti Haggadához” írja (“Ez Jehudának” cikken belül): “A kenyér, amit atyáink ettek Egyiptom (A Húsvéti Haggada): …Ez követi azt, hogy a Macesz evésének parancsolata azért volt előírva a számukra, hogy miközben ők még mindig rabszolgák voltak, a parancsolatra irányulva a megváltás idejére irányultak, mivel ez által gyorsabban megérkeztek ahhoz.

Ez mindig így van, amikor egyik állapotból a másikba lépünk át, elhagyva a jelenlegi fokozatunkat, az Egyiptomi megkötözöttségünket, amely az ego által van irányítva, azaz a fáraó, a mi „gonosz hajlamunk” által, amely fogságban tart bennünket, és nem enged felülemelkedni a féltékenységen, gyűlöleten, vágyakozáson, és törekvésen.   

Próbálkozzunk mindennel, még sem tudunk felülemelkedni az egoisztikus minőségeken és másokhoz kötni magunkat, olyan módon, amely megfelel az Egyiptom száműzetést követő fokozatnak. Még mindig képtelenek vagyunk „egy emberré válni, egy szívvel,” elérni a kölcsönös garanciát, hogy az integrált ereje a szeretetnek és az adakozásnak, amely számunkra a Teremtő, feltárulhasson a számunkra.

Ezért, miközben mi még mindig a fáraó rabszolgaságában vagyunk, állandóan vizualizálnunk kell a következő állapotot, eljátszani, az ebben való hitünket, ahogy a gyerekek játszanak felnőtt szerepeket, a növekedésük során. Tehát el kell játszanunk azt, hogy egy „felnőtt” életben élünk, amely maga a spiritualitás.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.