Dr. Michael Laitman

Az összes lélek távirányítása

Kérdés

Bármikor kezdtem tanulmányozni a „Nincs senki rajta kívül” című cikket, teljes zavarodottságot érzek a szándékaimban.  Ha a felső fény folyamatosan tevékenykedik, 100%-on működik, akkor mi az a „Reformáló Fény?”  Kinek kell ezt kérnie? Mi működik itt, ha minden bennem zajlik?

Válasz

Mondjuk, hogy van egy távirányítóm, megnyomok rajta egy gombot, és aktiválok valamilyen mechanizmust ezzel. Manapság sok készülék működik ezen a módon. Azonban ha ezt valaki megmutatná egy másik embernek, aki 100 évvel ezelőtt élt, az azt gondolná, hogy aki megmutatja, az egy angyal, amely éppen egy csodát mutat be, hiszen megnyom egy gombot és hirtelen egy üveglapon megjelenik egy kép.

Azaz, a távirányító használatával különböző rendszereket aktiválok. Például megnyomok egy gombot, és valaki, aki egy ernyőt néz éppen, elkezd egy sor benyomást megkapni. Elkezd nevetni, majd sírni, aggódni, majd örömet érezni. Kiderül, hogy egy egyszerű gombnyomáson keresztül, hatalmas befolyást gyakorlok rá. Azaz – befolyásolom a barátomat, a társamat.

A kabbalisták szerint, miközben olvassuk a Zohár Könyvét az olyan, mintha egy távirányítónk lenne minden lélekhez, és ők tőlünk függnének. Arra kell gondolva, hogyan ébresztheti fel őket! Ez az, amit a” gomb megnyomásának” nevezünk. Ha valaki erre gondol, akkor „megnyomja a gombot,” és aktiválja a befolyást, amely a többiek felébresztésének a megkezdése.

Minden attól függ, mekkora a vágy arra, hogy ez megtörténjen, és mennyi ember törekszik a többiek felébresztésére. Az összes erőfeszítésnek, mind mennyiséginek, mind minőséginek kell lennie.  

Ez az, ahogy másokat felébresztünk. Senki nem tudja önmagát felébreszteni. Mindenkinek el kell jutnia, egy spirituális közösségbe, amelyet „csoportnak” nevezünk, kizárólag azért, hogy mások felébredésében részt vegyünk. Különben senki nem kerül, még csak kapcsolatba sem a csoporttal. Mindez azért van így, mert a csoport olyan, mint az Atzilut világának Malchutja.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.