Dr. Michael Laitman

A pont ahonnan indulunk

Kérdés:

Mit jelent az, hogy kérjünk a Teremtőtől, és hogyan vagyunk képesek kérni Tőle? Nem csak azt kellene mondanunk magunkon belül, hogy “Korrigáld a tulajdonságaimat?”

Válaszom:

Amikor a személy először teszi mindezt, akkor úgy fordul a Teremtőhöz, mintha Ő egy egyén lenne, egy külső hatóság, egy külső erő, mely a személyen kívül található, mintha mi egy “bálványhoz” imádkoznánk, vagy valamilyen elképzelt képhez. Nem igazán tudunk ezzel mit kezdeni. Ez az ahogy kezdetben elképzeljük a Teremtőt.

Azonban később mi elkezdjük felfedezni, hogy ez az erő csakis magunkon belül létezik, annak a tiltásnak megfelelően, “Nem készíthetsz magadnak másik Istent”, azaz olyanokat, melyek rajtad kívül léteznek.

Mi egyre mélyebbre és mélyebbre hatolunk, ahol felfedezzük, hogy a Teremtő precízen a legmélyebb ponton található. Mindez olyan mint édesanyánk, aki életet adott nekünk, és ennél fogva mi úgy érzékeljük őt, mint a legbelsőbb erő, mely létrehozott minket, a mi eredtünk pontja, a mi forrásunk. Ez az ahogy a személy elkezdi a Teremtőt érzékelni.

A Teremtőt elkezdjük úgy érzékelni magunkon belül, mint az energia, érzés, és értelem legbelsőbb forrását.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,146 seconds.