Dr. Michael Laitman

Amikor megkapom az életet

Kérdés

Mi a kapcsolat a kabbala bölcsességének terjesztése, és a spirituális beteljesedés között?  

Válasz

A spirituális beteljesedés kizárólag a terjesztésen keresztül érhető el. A kabbala bölcsességéből tudjuk, hogy a léleknek két része van: GE (Galgalta ve Eynaim) és AHP (Awzen, Hotem, Peh), amelyek a mi tulajdonságaink (Kelim) ami abban nyilvánul meg, ahogy én képes vagyok adakozásban maradni a többiek irányába. GE engedelmeskedik a Megszorítás törvényének, ahol csak a Hassadim Fénye (kegyelem) van jelen. Ez nem egy beteljesedés, hanem csak  az edény korrekciója.  

Azonban ha el akarom érni a Hochma Fényét (Bölcsesség), akkor használnom kell az AHP, részét is, a kapni akarásra irányuló vágyaimnak. Más szavakkal, adakoznom kell másoknak, különben képtelen leszek használni az AHP részemet. Meg kell kapnom a MAN-t tőlük, amelynek eredményeképpen a lényem a Hochma Fényének csatornájává tud válni. a számukra.

Ezért mondva van: „Sokat tanultam a tanítómtól, még többet a barátaimtól, de a legtöbbet a tanítványaimtól.” Végül is a tanítványok vittel el engem a kitöltetlen vágyakhoz, és én felemelem őket a Végtelenbe, majd lehúzom onnan és önmagamat a csatornájává teszem a Hochma Fényének. amelyre nekik van szükségük, és így mindannyian elérjük.

Valaki soha nem érheti el a spiritualitást a saját edényeiben, vágyaiban, csak az által, ha mások vágyait, a saját magáéhoz kapcsolja. Csak akkor tudja használni az AHP részét a lelkének, ha másoknak a GE rész van bele kapcsolódva. Aztán az alsóbbnak az AHP-ja, ismét másnak a GE részéhez kötődik, és így tovább. Egyikünk sem szabad.

Így formálódik ki az összes spirituális Partzufim, egészen a Végtelen világig. Vegyük például az én lelkem Partzufját (az alsó diagram). Az alsó része magában foglalja az alsóbb Partzufot, és ez által teljes mértékben ellenőrzés alatt tartja. A második része a lelkemnek, a felettem lévő Partzufba van belefoglalva, Más szavakkal, a felső részével a lelkemnek a felsőhöz tartozom, az alsó részével, az alsóhoz. Hol vagyok akkor én?  

Igaz, én nem létezem. A saját magam számára, nem is vagyok. Az életem (és hamarosan elkezdjük megvizsgálni a teljes, globális világot ezen a módon) vagy a felsőhöz, vagy az alsóhoz van kötve, tehát mindkettőhöz, de biztos, hogy nem tartoznak hozzám. Ha a felső részemben teljes egészében a felső felé kell, hogy irányuljak, akkor elérem a GE részemben az ő AHP részét, ami a számomra a teljes tíz Sefirot. Alul, az én AHP részemben, összekapcsolódva az alsó GE részével, szintén megszerzem a teljes, tíz Sefirot. Így kapok életet.

De nekem soha nincs saját edényem, Klim, csak a felsővel, vagy az alsóval való kapcsolatomon keresztül. Nincs meg a saját tíz Sefirotom vagy még pontosabban, egyetlen saját Sefirám sincs magam által. Nekem magamnak a felső részem mindig teljesen a a felsőhöz, míg az alsó részem, teljesen az alsóhoz kötődik. Csak a kettő között, középen tudok egy szabad döntést hozni, amely csak arra irányul, hogy hogyan osszam meg magamat a két rész között.

Pontosan ez az, ami a globális válság eredményeképpen feltárul most a számunkra. Nincs másfajta kapcsolat emberek, nemzetek, országok, és a természet egyéb részei között sem. Mi mindannyian, úgy vagyunk összekapcsolódva, mint a sejtek a szervezetben. Ha mi erőfeszítéseket teszünk ezeknek a feltételeknek a teljesítésére, akkor egy kellemesebb életet fedezhetünk fel. Ha nem, akkor szenvedni fogunk.

Ez a Partzufok kapcsolatára vonatkozó törvény. Erről a Tíz szfíra tanulmányában tanulunk.

Kérdés

Mennyi időt kell a belső elemzésre szánni, és mennyit a külső terjesztésre?  

Válasz

Szánjunk 100% – ot a belső egységre, 100% terjesztéssel megfejelve!

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.